Málnás joghurtos, bogyós gyümölcsös gluténmentes torta



malnasjoghurtosbogyostorta 720

Hozzávalók 3 db 12 cm-es pite formához, amelyek alja kiemelhető:
70 g földimandulaliszt vagy mandulaliszt, 50 g ragacsos rizsliszt (ázsiai boltokban beszerezhető), 50 g kókuszliszt, 30 g barna cukor, 1 nagy csipet só, 90 g extra szűz kókuszolaj, 30 ml hideg víz, 250 ml natúr joghurt, 10 g porcukor, 200 g málna, 200 g egyéb bogyós gyümölcs

A piteformákat beolajozzuk, a tészta hozzávalóit (lisztek, cukor, só, kókuszolaj, víz) összekeverjük, 3 részre osztjuk, majd kibéleljük a piteformákat, hozzányomkodva a szélekhez, és fagyasztóban 30-60 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a piteformákat kivesszük a fagyasztóból, és a tésztát 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük (csak a teljesen kihűlt tésztákat tudjuk kivenni a formából). A málnát összekeverjük a joghurttal és a cukorral, úgy, hogy a málna enyhén összetörjön a krémben, megtöltjük vele a pitéket, a tetejét bogyós gyümölccsel dekoráljuk.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop