Mosógép

Amióta az ember ruhát visel, gondoskodik a tisztaságáról. Egy mosógép birtokában távolinak tűnik a mosás nagyszüleink által patak partján űzött, sulykolásos módja, de valójában az elv mit sem változott. A mosáshoz továbbra is szennyes ruha, víz és mosószer kell – de a 21. században már nem Ágnes asszony dolgozik, hanem egy jó mosógép.

 

 

Kevesebb energiával és vízzel

A mosást egy gombnyomásra egyszerűsítő automata mosógépek az 1950-es években jelentek meg, és azóta folyamatos fejlesztések zajlanak a háttérben. Az elmúlt évekig az energiatakarékosság növelése volt a fő irányvonal, ami magával hozta a vízfogyasztás csökkenését, hiszen a mosás során felhasznált energia 80-90 százalékát a mosóvíz melegítésére használjuk. A gépek egy speciális szenzor segítségével figyelik a töltet nedvesedését, és amikor a ruha már nem tud több vizet elnyelni, megkezdik a mosást. Ez az okos fejlesztés a 15 évvel ezelőtti 100-120 literes átlagos vízfogyasztást 50-55 literre csökkentette.

A kosztól függ…

Igen ám, de a mosás végén nem energiatakarékosan benedvesített, hanem ragyogóan tiszta ruhát szeretnénk – így a korábban megszokottnál tovább kell mosnunk. Azt se felejtsük el, hogy sokszor olyan ruhát mosunk, amit csak rövid ideig viseltünk, és igazán nem koszoltuk össze. A szennyezettség figyelésének műszaki megoldása mosógépeknél még várat magára, de idő-menedzser programmal a szennyezettségnek megfelelően lecsökkenthetjük a mosási időt. A kényes textíliának is az az ideális, ha a lehető legkevesebb időt tölti a mosószeres fürdőben, esetleg csak átgőzöljük – a mosógépek már ezt az opciót is kínálják.

Segít a digitális kijelző

A legtöbb mosógép kisebb-nagyobb digitális kijelzővel van felszerelve, amitől sokan ódzkodnak, a praktikum helyett még egy meghibásodási lehetőséget látva benne. Pedig a kijelző nagy segítség: a hőmérséklet- és centrifuga-beállítások mellett az elérhető opciókról éppúgy tájékoztat, mint a mosásból hátralevő időről.

Extra a gyapjúhoz

Gyapjú ruházat esetében a ruhacímke legtöbbször egyesen tiltja a gépi mosást, ám a Woolmark-tanúsítvánnyal rendelkező mosógépekben a kényes gyapjú holmikat is nyugodtan kimoshatjuk.

Csak csendben…

A háztartási gépek kiválasztásánál sokszor nem fordítunk kellő figyelmet a zajszintre. Egy jól felépített mosógép csendesen és megbízhatóan teszi a dolgát, így akár a konyhába, munkapult alá is beépíthető, nem „táncol körbe”. A csendes rendszer szíve az inverter motor, ami a normál motorokkal ellentétben nem tartalmaz szénkefét, így halkan, nagy fordulatszámon dolgozik. A dob speciális felfüggesztései elnyelik a rázkódást, a legfinomabb rezgések pedig a mosógép falának belső szigetelő paneljeiben nyelődnek el.

Textíliára hangolva

És hogy milyen programot válasszunk? Mindig azt, ami a textilnek megfelelő. Más kell a gyerek táborozása alatt ös?- szekent hálózsáknak és más a nappali függönyének. A korszerű mosógépek a mai háztartásokban fellelhető, kihívást jelentő textilfajták mindegyikét tudják kezelni. A mikroszálas sportruházat, az új fürdőruha sokáig ép és újszerű marad, ha a megfelelő programon mossuk – ilyenkor a mosógép az adott textilszövetnek megfelelő dobmozgással, vízszinttel dolgozik.

Állandó hőfok, álomszép színek…

A mosógép az egyik leggyakrabban használt készüléke a háztartásnak. Komoly fejlesztések, komoly technológia áll a háttérben, amelynek köszönhetően mára öt-hat helyett akár tizenegy kilogramm ruhát is moshatunk egyszerre, a centrifugaprogram 1600-as fordulatszámon dolgozik, több kényelmi funkció szolgálja a mindennapokat (gőzfrissítés, gyapjúmosás). A Hotpoint legújabb mosógépe mindezt tudja, sőt, a Hydro Termal technológiának köszönhetően állandó mosási hőmérsékletet tart fenn a dobban, így a ruhák eredeti színe hosszabb ideig megmarad. www.hotpoint.hu

Tisztán szereti?

Ha nem bírja már a szárítóállvány látványát, ráadásul lépten-nyomon útban van, akkor egy jó mosó-szárítógépre van szüksége, amellyel egy csapásra megoldódik minden logisztikai és esztétikai probléma. A Whirlpool mosó-szárítógépe jó érzékkel – és persze 6. Érzék technológiával – segít a munkában: 7 kilogramm mosási és 4 kilogramm szárítási kapacitással bír, 1400 fordulaton csavarja ki a ruhát, mindezt a legjobb mosóhatással és energiatakarékosan. A digitális kijelzővel ellátott kezelőfelületen vasaláskön?- nyítést és intenzív öblítést is kérhetünk, beállíthatjuk a szárítási időt, és minden mosási feladatra megtaláljuk a megfelelő és kímélő programot. Ha tisztán szereti, akkor Whirlpool! www.whirlpool.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop