Klímakészülékek

Önben milyen kép él a légkondicionálóról? Pozitív, vagy az elavult modellek emléke? El tudja képzelni, hogy a hőmérséklet az igényeihez igazodik? A modern technológia, a komoly kutatás-fejlesztés e téren is egyre kényelmesebbé teszi az életünket. Hogy hogyan, arra keressük a választ!

 

 

plusz funkciók, nagyobb komfort

Az már szinte alapkövetelmény, hogy egy berendezés hűtsön és fűtsön, valamint tisztítsa a levegőt. Egyes légkondicionálók már képesek a helyiségekben lévők számától, aktivitásuktól és az időjárástól függően beállítani a lakás optimális hőmérsékletét, a megfelelő intenzitást, megakadályozva a túlzott hűtést. Emellett fontos az alacsony zajszint. Egyes készülékek által kibocsátott zaj csupán 20 dB, ami azonos a vidéki éjszaka zajszintjével.

tervezés = hatékonyság

Szobánk, klimatizálni kívánt helyiségünk mérete alapvetően meghatározza, hogy mekkora légkondicionáló berendezést válasszunk. Lakossági alkalmazás esetén egy közepesen szigetelt háznál 40-50 W/légköbméterrel számolhatunk, így egy 20 négyzetméteres szobába 2 vagy 2,6 kW teljesítményű készüléket érdemes telepíteni. Mivel a megfelelő légkondicionáló kiválasztását több tényező befolyásolja (pl.: ablakfelületek, tájolás stb.) ezért célszerű szakember tanácsát kérni. Emellett a hibátlan és megfelelően hatékony üzem, valamint a garancia megőrzése miatt is érdemes zöldkártyával rendelkező klímaszerelővel beépíttetni a készüléket, a garancia is csak ez esetben érvényesíthető a gyártóknál vagy azok képviseleténél. Ma már a készülékek 90 százaléka képes a fűtés és a hűtés funkciókat ellátni, így megdől az a tévhit, hogy a berendezés csak a nyári hónapokban szolgálja kényelmünket. A légkondicionáló a téli időszakban kiegészítő vagy bizonyos berendezések esetén akár teljes értékű fűtést is biztosíthat. Célszerű olyan márkát választani, amely alkatrészellátása a garanciális időben és azon túl is biztosított.

egy szobára/több szobára

Egy vagy több szobát szeretnénk hűteni/fűteni a készülékkel? Ha többet, a multi készülékek közül válasszunk, amelyeknél egy kültéri egység látja el több beltéri egység működését.

technológiai fejlődés = alacsonyabb fogyasztás

Az energiabarát termékek az inverter technológia megjelenésével váltak elérhetővé. Az inverter technológia eredményeként folyamatos komfort érhető el, megelőzhető a hőmérséklet ingadozása és a készülékek felesleges áramfogyasztása. Ha az on/off készüléket inverteres, „A” energiabesorolású termékre cseréljük, akár 30-50 százalékot is megtakaríthatunk, vagyis jelentősen kisebb lehet az áramszámlánk hűtésre/fűtésre fordított része. A Panasonic csúcskészülékeinek beépített Econavi szenzorai – napközben, illetve amikor nem tartózkodik személy a helyiségben – optimalizálják a légkondicionáló működését, amely eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Újdonság:irányítás interneten 

A Panasonic kifejlesztett egy internetes szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy a világ bármelyik pontjáról irányíthassuk a klímarendszert internetelérés esetén, mind számítógépről, mind okostelefonról vagy táblagépről. Akár hazafelé menet beállíthatjuk a hőmérsékletet egy fárasztó nap végén, és amikorra hazaérünk, a kívánt komfort fogad bennünket.

Karbantartás, tisztítás

Évente egyszer ajánlott a tisztítás és a műszeres ellenőrzés, hogy a berendezés higiénikusan és megfelelő hatásfokkal üzemeljen. Ipari vagy folyamatos használat esetén az évi többszöri átvizsgálás is indokolt.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop