Bidé vagy bidé funkciós ülőke?

1 Miért jó a bidé funkciós vécéülőke?2 A bidé előnyei?3 Be- és felszerelési tudnivalók? 4 Kényelmi és higiéniai funkciók? Kiegészítők, extrák?

 

 

Vinkovich Ádám – Easy-Bid Kft.

1 A különböző típusok más-más szolgáltatásokat nyújtanak, ami az árakban is jelentős eltérést mutat: a tízezer forint alatti típusoktól egészen a 2,5 millió forintos modellig. Előnyei? Helytakarékosság: míg a nagy helyigényű különálló bidék kialakítása bonyolult és hosszadalmas, a bidé funkcióval ellátott vécéülőke bármikor installálható – típustól függően csupán kisebb alakításokat igényel. Kényelem: sokan azért mondanak le a bidéről fürdőszobájukban, mert kényelmetlennek tartják a használatát. Ez érthető, hiszen a különálló bidék használata tényleg egy plusz feladatot jelent. A bidével felszerelt vécéülőkéről nem kell átköltöznünk tisztálkodás közben, használata egyszerű és kényelmes. Egyes típusok ülőkemelegítő funkcióval rendelkeznek, így télen sem kellemetlen ráülni. Higiénia és gazdaságosság: a bidés vécéülőkék minimális vízhasználattal végzik a tisztítást, a szárítási funkcióval felszerelt darabok pedig akár teljesen kiiktathatják életünkből a vécépapír használatát. A bidék tisztántartása egyszerű, egyes darabok öntisztításra és fertőtlenítésre is képesek.

3 Míg az egyszerűbb, mechanikus modelleknél a hideg- és a melegvízkiállás szükséges a vécécsészéhez, addig a komolyabb, komfort funkcióval ellátott modelleknél a beinstalláláshoz csupán a hideg víz bevezetése szükséges (ami a vécétartály miatt eleve megvan). E típusok az elektromos funkciók ellátása miatt egy földelt konnektort is igényelnek.

4 A kényelmi és higiéniai funkciók szintén típusonként változnak. Legkeresettebbek a normál, üleptisztító funkcióval és a hölgyek számára kialakított intim tisztítóval ellátott modellek, de az egyéb, extra funkciókkal (beöntés, meleg levegős szárítás, szaglekötés, ülőkemelegítés, vízszűrő) ellátott modellek tovább emelik az elektromos bidé kényelmét és praktikumát.

Víghné Gulyás Rita – Stile Fürdőszobaszalon

2 A bidét az egészségesebb és higiénikusabb toaletthasználatra fejlesztették ki. Praktikus, kényelmes és higiénikus eszköz. Természet- és környezetkímélő. Álló és függesztett bidék közül választhatunk, utóbbi a kön?- nyebb padlótisztítás miatt előnyösebb. Léteznek kézi szabályozású, elektromos, távirányítóval működtethető modellek. Széles formaválasztékban, többféle méretben készülnek e szaniter termékek, amelyekhez bidé csaptelepet csatlakoztatnak.

3 Számolnunk kell azzal, hogy a bidé mintegy 1,5 négyzetméter helyet igényel. Helyszűke miatt sem kell lemondanunk a higiéniáról: ekkor a bidéfunkciós vécéülőke a megoldás. Az összes mechanikus bidéhez hideg- és melegvíz-csatlakozás szükséges, viszont hálózati elektromos kiállás nem. Az elektromos típusok bekötéséhez hidegvízellátás (mivel saját maguk melegítik a vizet) és elektromos kiállás is elengedhetetlen.

4 Vannak típusok, ahol a vízsugár iránya és erőssége is szabályozható. A luxus típusoknál a víz és az ülőke melegítése mellett a vezérlőegység segítségével női-férfi zuhanyfunkció, pulzáló-masszírozó hidromasszázs, valamint szárítás is beállítható. A bidé a hölgyeknek a „nehéz napokon” is biztosítja az intim higiéniát. A mozgáskorlátozottaknak, inkontinenciától és aranyértől szenvedőknek könnyebbséget ad, használatával enyhíthetők az irritációk, megelőzhetők a fertőzések.

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop