Méretre gyártott vagy elemes?

1. Miért praktikus a méretre gyártott gyerekbútor? 2. Mit kínálnak az elemes bútorcsaládok?3. Milyen ma a gyerekeknek szánt divatos bútor? 4. Különleges, korosztályonként változó igények, megoldások?

 

 

 

Vető Imre
Dinoland – www.dinoland.hu
Gnandt Andrea
Cilek – www.cilek.hu

1. Nincs két egyforma gyerekszoba, viszont a bútorok többsége azonos méretezéssel készül, illetve csak néhány mérettartományban. Ez húzza alá a méretre gyártott gyerekbútorok jelentőségét. Tapasztalatunk szerint leginkább a megfelelő ágy megtalálása jelent problémát, aminek gyakran az a vége, hogy „felnőtt” ágyat vásárolnak a szülők. Ennek kiváltására évek óta nagy siker a növelhető hosszúságú gyerekágy. Ha méretre készítjük a bútort, arra is lehetőség van, hogy egy egyébként kihasználatlan sarkot, beugrót a szoba értékes részévé tegyünk. Egyedi tervezéssel rugalmasan követhetjük a tér adottságait és fényviszonyait is.

3. A gyerekszobában egy stílusban készült bútorok kapjanak helyet, a legapróbb részletekig kidolgozva, a gyerekek kedvelt színeit használva. Bár divatja a gyerekbútoroknak is van, talán fontosabb, hogy évekig jól bírják és biztonságosak legyenek. A tömör fából készült bútorok hosszú távra szólnak, fontos szemponttá válik ezért a tiszta, klasszikus formavilág és színhasználat is, ami évekig kellemes környezetet teremt csemeténknek. A legsikeresebb a fehér, a natúr és sötét cseresznye színű bútor.

4. A kisebbek nagyon kedvelik a búvóhelyül is szolgáló emelt, illetve magas ágyat, valamint ezek kombinálását csúszdával, az íróasztalokban a „kincset” rejtő titkos rekeszeket, fiókokat. A másik nagy kedvenc a várkastélyt imitáló ágykombináció bástyával, létrával. A kamaszok már szeretnek a „földhöz közel” aludni. A szekrényeknél is fontos a gyerekléptékű tervezés, az a jó, ha a polcokat a kisebb gyerek is könnyen eléri.

2. Az elemes bútorcsaládokat tetszetős formák, kreatív kombinációs lehetőségek jellemzik, praktikusak és biztonságosak. Optimális térformáló eszközök, a szoba tágasnak hat, ugyanakkor minden funkciót betölt. Egyszerre csak annyi bútort szükséges megvásárolni, amennyit a gyermek életkora indokol. Elemes bútorok különböző korosztályok számára készülnek: bébi-, gyermek-, tini- és ifjúsági bútorcsaládok kaphatók, amelyeket különböző színekben, formákban és elemválasztékban gyártanak.

3. A divatos gyerekbútorok különböző stílust mutatnak: van klasszikus, retro, hercegnős, mesefigurás, dizájn, afrikai dzsungel- és kalandszoba is. Lányoknál a fehér, pink és a lila dominál, a fiúknál a bükk, nyír, barna, szürke, kék, fehér. A gyerekbútorokra különösen igaz, hogy a divat mellett elsőrendű a kiváló minőségű alapanyag, amely környezet- és gyerekbarát technológiával készül, nem tartalmaz ártalmas anyagokat, és megfelel a szigorú előírásoknak és szabványoknak.

4. A korosztályonként változó igényeket a gyártók kiemelten kezelik, hogy a kedvenc bútor minél tovább szolgálhasson. Több olyan bútor is van, amely átalakítható, így lesz pelenkázószekrényből komód, kiságyból junior ágy és éjjeli szekrény, kapható hosszabbítható kiságy. Népszerűségéből nem veszít a játszóágy, ami egyszerre ágy és játszótér, csúszdával, alul kuckóval. Nagy kedvenc az autó formájú ágy, ami már a kis hölgyeknek is elérhető, hiszen rózsaszínben is gyártják. A nagyobbak kedvelik a 3&1-ben ágyat, ami ágy, szekrény és íróasztal egyben.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop