Az otthon melegéért

Önfeledten ünnepeltek a HAAS+SOHN németországi gyárában, amikor az egymilliomodik olajkályha legördült a gyártósorról. A történet nem a közelmúltat idézi – 1854 májusában alapították a gyárat –, de ünnepelni való ma is van. A közel 160 éves vállalkozás kandallót, kandallókályhát, pellet- és vízteres készüléket, valamint kiegészítőket gyárt, jövőbe mutató technológiával.

 

 

Az idősebb Wilhelm Ernst Haas és a fiatalabb, az üzletember apa és fia alapította cég 1854-ben arra vállalkozott, hogy öntvényből készít kályhákat, konyhai üstöket, tűzhelyeket, méghozzá a lehető legjobbat. Nos, a vállalat filozófiája – a kályha- és kandallótulajdonosok igényeinek, elvárásainak mind teljesebb kiszolgálása – mit sem változott az idők folyamán, a tüzeléstechnológia viszont annál inkább. Ma is fáradhatatlan kutatás-fejlesztés folyik a HAAS+SOHN gyáraiban, az osztrák mellett a magyar és a cseh leányvállalatoknál is, hogy a termékszortimentet fejlesszék. Minderre évente háromszázezer eurót áldoz a vállalat.

Pápa, a hazai „fellegvár”

A nagy múltú cég hazai leányvállalata 1993 óta működik, és közel százötven embert foglalkoztat. A feladat nem kisebb, mint az anyacég konstrukcióinak gyártása, az előírások maradéktalan betartásával. A HAAS+SOHN ezzel nem csupán Pápára hozott el figyelemre méltó technológiát, de az otthonainkba is. Hiszen egy HAAS+SOHN kandalló, kályha megvásárlásával magunkénak tudhatjuk azt a példaértékű úttörőmunkát is, amit a cég végez. Itthon is élvezhetjük a tüzeléstechnika korszerűsítésére irányuló törekvéseket, legyen szó biztonságtechnikáról, környezetvédelemről, a készülékek hatásfokának tökéletesítéséről.

{gallery}images/stories/verysimple/haas{/gallery}

Célok és az út hozzájuk

A kutatás-fejlesztés és a környezetvédelem zászlaja alatt a HAAS+SOHN beírta magát a jövőorintentált cégek közé. Elkötelezettek többek között a mikropor és a CO2-kibocsátás minimalizálása iránt, amit a fűtéssel járó „nemkívánatos vendégnek” tud be a közvélemény. Az út innovációk egész sorához vezet, amellyel a fa elégetésekor felszabadítható hőenergia maximálisan hasznosul.
A környezet óvása mellett célként fogalmazódik meg a vásárlók esztétikai kényeztetése is. A dizájn a HAAS+SOHN számára egyet jelent az élvonalbeli stílussal, a nemes anyagokkal, a kifogástalan kivitelezéssel, és persze a sokszínűséggel, hogy minden otthon éke legyen a kályha.
Ezen elvárások teljesítéséhez természetesen motiválóan hat, hogy egyre szigorúbbak a német és osztrák hatósági előírások, amelyek betartása nélkül nem hozhatók forgalomba a készülékek, tehát óriási szerep jut a jogalkotóknak is. Eredményt csakis a magas színvonalú megoldások hozhatnak.

Jövő a mindennapokban

A HAAS+SOHN a lehető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátást célozta meg egyik legjelentősebb fejlesztésével. A clean technology filozófiája: a környezetvédelem egyenlő a tüzelőanyagok 100 százalékos felhasználásával. Ha égéstermék marad vissza, az elmaradott technológiáról árulkodik. A vállalat fejlesztőinek már ma azon károsanyag-kibocsátást megadó határértékek a mérvadóak, amelyeket Németországban és Ausztriában is majd csak 2015-től vezetnek be. A HAAS+SOHN kályhák és kandallók többsége már ma túlteljesíti ezeket az előírásokat.
A készülékek oly mértékben tiszták, hogy nem igénylik külön szűrők használatát. Ez gazdaságossági szempontból is döntő fontosságú, hiszen elfeledhetjük a szűrőcserét, az utólagos szerelési munkálatokat. És ott van még a Dual-Control-System, a tüzelőanyagfajtához idomuló automata huzatszabályozó rendszer vagy a világszerte egyedülálló i-Control fejlesztés, amelyek mind egy célért dolgoznak: az otthon melegéért.

Mit rejt a kandalló, a kályha?

(+) Magas légszigeteltségű, tömített, falslevegőmentes
tűztér több ponton záródó ajtóval.
(+) Magas hőszigeteltségű tűztér samott- vagy vermikulit béléssel. (Magas hőmérsékleten tökéletesebb az égés.)
(+) Többaknás hőcserélő a magas hatásfok érdekében.
(A magas hőmérsékletű füstgáz visszahűtésére.)
(+) Dupla oldalfalas konvekciós burkolat az egyenletesebb szobahőmérsékletért.
(+) Hőtároló anyagból készült burkolatok a sugárzó hő kiaknázására, a fűtési egyenletesség érdekében.
(+) Légöblítéses ablaküveg, amelyen át a tűz tisztán látszik.
(+) Automata huzatszabályozó rendszerek a kényelem és az optimális égés eléréséhez.
(+) Külső égési levegőbevezető. (Napjaink nyílászárói nem engednek frisslevegő-utánpótlást az égéshez.)

8500 Pápa, Béke tér 3.
Tel.: 89/511 514, fax: 89/511 507
kandallo@haassohn.hu
www.haassohn.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop