Nyaral a lakás

Odakint cseppfolyós a flaszter, izzik a levegő, minden lélegzetvétel égeti a tüdőt. Brrrr…..Inkább nem is folytatom, rémes ez a kánikula anélkül is, hogy részletesen ecsetelnénk. Ilyenkor csak arra vágyunk, hogy végre bemenekülhessünk a kinti forróság elől a lakás hűvösébe. Igen ám, de a leeresztett redőnyök mögött is csak akkor vár ránk enyhülés, ha otthonunkat is átöltöztettük a szezonnak megfelelően.

 

 

 

 

A forróságban nyilván nem ad enyhülést a gondolat, hogy de jó is lesz, ha hazaérek, jeges itallal a kezemben lehuppanok kedvenc kanapémra, melyet plüss, polár, zsenília takarók és díszpárnák ékesítenek! Belebújok cicafejet mintázó műszőrme papucsomba, tusolás után magamra kapom imádott frottírköpenyem. Ugye, még viccnek is rossz?

 

Mindez elkerülhető, ha a tavaszi nagytakarítás alkalmával átöltöztettük a lakást. Átöblítettük a téli plédeket, most szépen összehajtva elfoglalják helyüket a kanapé karfáján. A vastag díszpárnahuzatok helyet cseréltek vékony vászonból vagy selyemből készült társaikkal. A kanapéra felkerült a nyári bútorhuzat, amely nemcsak kellemesebbé teszi az ejtőzést, de védi bútorunkat a dinnyelétől, cseresznyemagtól, mentateától és egyéb finomságok keltette foltoktól.

 

Ha kertes házban lakunk, ahogy jó háziasszonyhoz illik, ültettünk már néhány levendulabokrot a kertbe. Ennek már most jó hasznát vehetjük, hiszen idén korán jött az őrült hőség, s már most csokrokat köthetünk a levendula virágaiból. Szekrénybe akasztva, vagy organza zsákokba töltve a téli holmik közé téve hasznos védelmet nyújtanak a molyok ellen.

{gallery}images/stories/verysimple/nyaralalakas{/gallery}
 

Függönyeinket gondosan kimostuk a húsvét előtti ablaktisztításkor, de kinek volt akkor ideje az elrendezéssel vacakolni – Nem úgy most, amikor a verőfényben úszó nappaliban majd’ kisül a szemünk, és csak ámulunk, hogy válnak a szelíd porcicák percről-percre tekintélyesebb méretű „ragadozókká”. A téli fényelvonáskor oly jó szolgálatot nyújtó hófehér fényáteresztőket cseréljük le vidám, színes, lehetőleg lenes alapú – a fényt kevésbé, ám a levegőt annál jobban áteresztő – függönyökre. Ilyenkor adódik leginkább lehetőségünk arra, hogy a férjeket meggyőzzük: elengedhetetlenül szükséges néhány lakáskiegészítő és dísztárgy azonnali cseréje. Ha párunk lelkesen helyesel, előállhatunk jogos igényünkkel: az étkezőbe új párnákat kell varratni a székekre, az étkezőasztalra kell egy új futó vagy szalagterítő, az előszobai szőnyeg már minden rojtjában megérett a cserére, nem beszélve az ágyterítőről, hiszen a régi nem passzol az új függönyökhöz. Valljuk be, hogy a nappaliba már hónapokkal ezelőtt kinéztünk egy többrekeszes kínálótálat a dohányzóasztalra, mert elegünk van abból, hogy folyamatosan cirkáljunk a nappali és a konyha közt különböző tálkákkal, ebben mindenféle finomságot gusztusosan tálalhatunk a film előtt. Ha mindezzel megvagyunk, és van egy kis szerencsénk, még maradt is valami a nyárból, és akár arra is jut egy kis idő, hogy élvezzük az átalakítások eredményeit.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop