Az elektromos Zsebrakéta

Bár az elektromos hajtású sportkocsi (vagy elektromos gyorskocsi, mint a 100 km/órás sebességrekordot megdöntő jármű 1899-ből) ötlete nem újdonság, eddig nem sokan foglalkoztak a gondolattal, hogy az elektromos járműveket (EV) sportautóként használják… A Mitsubishi Motors – ellentmondva a fenti szemléletnek – ötvözve a versenysportos örökségét az EV-k terén szerzett tapasztalatával, megalkotta a levehető tetejű i MiEV SPORT AIR modellt, amelyet a közelgő 2009-es Genfi Autószalonon mutatnak be.

 

 

A SportEV, azaz a Mitsubishi i MiEV SPORT AIR tanulmányautó a ma már szokásos környezetbarát üzemen is túlmutató, nulla közúti CO2 kibocsátású, sportos tanulmányautó, a tipikus EV-sajátosságokat kamatoztatja: a villanymotorra jellemző erőteljes gyorsító képesség és magas nyomaték, az i MiEV lítium-ion akkumulátor-egysége ideális e hosszú tengelytávú és alacsony tömegközéppontú autóhoz, mert beépítése biztonságos úttartást eredményez.

 

 

Az új kor “zsebrakétája”, az i MiEV SPORT AIR kijelöli az irányt, amit a jövőben a Mitsubishi elektromos sportkocsija követ majd. Íme néhány kiszivárgott rajz, milyen is lesz a "jövő autója".

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop