Marad a gyerek…

Hogyan foglaljuk le a kicsiket, amíg elolvasnánk néhány oldalt? Készítsünk együtt az otthoni maradékokból is könnyen összeállítható játékokat!

maradagyerek 720

MALOM
A malom játék nagy klasszikus. Elkészítéséhez nincs is másra szükség, csak egy darab anyagra, amit négyzet alakúra vágás után körbe kell szegni. Puha fehér ceruza és vonalzó segítségével fel lehet rajzolni rá a pályát, majd egy vékony ecsetet – a bátortalanabbak egy fültisztító pálcát – hipóba mártva elég áthúzni a vonalakat. Külön érdekes lesz, ahogy folyamatosan fakul az anyag, amíg ki nem rajzolódik a játéktér. Azután már nincs is másra szükség, csak fél diókra, amiket tetszőleges színűre festhetnek a gyerekek, esetleg egy ebéd előtti játék során jó szolgálatot tesznek a sárga- és fehérrépából készült szeletek is.

BUBORÉKFÚJÓ
S ha még mindig nem lankadt az alkotókedv, az igazán kicsik legnagyobb kedvence, a buborék bevetése következik! Egy kis darab vastagabb drótból kör alakot hajlítunk, vékonyabb dróttal rögzítjük egy bothoz, ami lehet akár uszadék fa is. Hogy ne okozzon balesetet, zsinórral tekerhetjük át a szúrós részeket, s már kész is. Egy kis tálba jöhet a szappanos víz vagy a buborékfújókhoz kapható utántöltő folyadék, és kezdődhet a játék!


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop