Nekem a Balaton a Riviéra

A nyári élmények egyike a vízparti pihenés vagy strandolás. Egy fantasztikusan új és Magyarországon még nem igazán ismert technikával könnyen készíthetünk saját strandtáskát, amit házilag vízállóvá is tehetünk néhány gyertya segítségével.

nekemabalatonariviera 720

A TEXTIL DEKORÁLÁSA
Válasszunk egy nem műszálas vastagabb anyagot, amire maszkoló szalaggal sávokat ragasztunk, majd háztartási hipóval a szabadon maradt részeket enyhén bekenjük. Miután kivilágosodott a kezelt rész, távolítsuk el a szalagokat, mossuk ki és szárítsuk meg a textilt. Az így kapott csíkos anyagot ugyanezzel a maszkolós technikával és textilfestékkel csinosítjuk tovább. Ha elkészültünk, akkor nincs más dolgunk, mint átvasalni mintás anyagunk hátoldalát, hogy a textilfesték tartós maradjon.

RECEPT A VÍZHATLAN RÉTEGHEZ
Olvasszunk fel egy paraffin és egy méhviasz gyertyát, a felolvadt viaszba tegyünk három evőkanál lenolajat. Nem kell megijedni, ha esetleg az olaj megdermed a viaszban, kevergetéssel szépen feloszlik. Ezután a kiterített anyagot ecseteljük be, és hagyjuk kihűlni. Végül egy hajszárítóval ismét felolvasztjuk a viaszt, ami a hő hatására beivódik a textilbe. Ezek után varrógéppel összeállítjuk saját strandtáskánkat. A házilag készített viaszos vászonból még készíthetünk terítőt vagy babaelőkét is.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop