Felfrissített hagyomány

A régi, népi formavilág számtalan motívuma került napjainkban újra rivaldafénybe, és nem ok nélkül. Amellett, hogy gyönyörűek, visszavezetnek a gyökerekhez is. Néhány lépésben elkészítheti mindenki a maga pecsétjét, amivel aztán bármi díszíthető. Ez alkalommal a textilre való pecsételéssel foglalkozunk.

frisshagyomany 720

A PECSÉT ELKÉSZÍTÉSE:
Válasszuk ki a megfelelő mintát egy könyvből, vagy rajzoljuk meg a magunkét, és másoljuk át egyszerű dekorhabra. Egy kisebb, éles ollóval vágjuk ki. Alapnak bármi megfelel, aminek egyenes a felülete, a gyerekek építőkockája is például. Univerzális ragasztóval ragasszuk fel a kivágott mintát, és már készen is vagyunk.

A PECSÉTELÉS FOLYAMATA
A textilfestéket higítás nélkül tegyük ki egy sima felületre, és egy darab szivaccsal vegyünk fel belőle. A szivacsról a felesleget el kell távolítani, akár egy papírra nyomkodva, majd vegyük kézbe a pecsétet, és a szivaccsal hordjuk fel a festéket a felületre. Fontos, hogy a textil vasalt legyen, szintén kemény, és a művelethez sima felületre fektessük. Pecsételés után a festék vasalással rögzíthető.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop