BNV - 115. alkalommal

BNV - 115. alkalommal

FaceBook  Twitter  rjon neknk!
Sztárparádé és jótékonyság Keleti Andreával; értékes nyeremények léggömbökben a Városligeti Műjégpályán a születésnap alkalmából.Jeles évfordulót ünnepel a Budapesti Nemzetközi Vásár, amely október 19-23. között 115. alkalommal fogadja a nagyközönséget.

 

A jubileum alkalmából a Hungexpo visszatér a gyökerekhez és a vásárok egyik békebeli, közkedvelt helyszínére, a Ligetbe invitál ünnepelni minden érdeklődőt. Az impozáns Városligeti Műjégpályán kivételes születésnappal készülnek a szervezők, hiszen nem kapni, hanem adni szeretnének ezen a jeles napon. A jubileum tiszteletére a BNV jóvoltából 115 hátrányos helyzetű gyermek lehetőséget kap, hogy megnézze a fővárost, s a programba egy meleg tízórai is belefér. Ehhez segítséget nyújt több ismert közszereplő: Keleti Andrea, az esemény háziasszonya, az RTL Klub műsorvezetője; Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes jégtáncos; Tóth Vera, 2004-es év hangja; Zelinka Ildikó és Somogyi Dia, az M1 műsorvezetői; Egyed Krisztina, magyar bajnok gyorskorcsolyázó. 
Tíz ország, 350 kiállító
Világok találkozója lesz az új időpontban, és részben új tartalommal jelentkező Budapesti Nemzetközi Vásár standjain. A tematika szerint az otthonunk, a nők, a férfiak és az ízek világában tehet sétát a nagyközönség. A nagyvilágot távol-keleti és közép-európai cégek képviselik majd a Hungexpo-n. A szokásos időponttól eltérően most október 19-23. között, szerdától vasárnapig tart nyitva a BNV. 
 
Hungarikumok világa, amit mi adunk a világhoz 
A nemrégiben megalakult Hungarikum Szövetség célja, hogy a kiemelt magyar értékeket továbbfejlessze, népszerűsítse és elősegítse a piacra jutásukat. Mi mást is választhatott volna a nagyközönség előtti debütálása helyszínének, mint a leghagyományosabb magyar vásárt, a BNV-t. A BNV Hungarikum Világa standján szerepel majd többek között a Budapesti Operettszínház, a Kodály kórus, megtalálhatják majd a Béres Gyógyszergyár, a Tokaji bor, a Herz Szalámigyár, a Pick Szeged, termékeket, s képviselteti magát a Puskás Örökség, a Törley Pezsgőpincészet, a Mathiász Világörökség. A Hungarikum Szövetség programokkal is készül a vásárra. 
A BNV egyik sikertémája az Otthonunk világa. A berendezési tárgyak és használati cikkek gazdag választéka mellett otthontervező szakemberek is fogadják a vásárlókat. A Lakberendezők Országos Szövetségének Trendszigetén generációk egymás mellett éléséhez adnak javaslatokat. Kert és környezet, szegletek és terek, divat és stílus: minden négyzetméterre jutnak hasznos ötletek, s ha valaki tervrajzot hoz, díjmentesen adnak konkrét tanácsokat is! A lakberendezés szerelmeseinek – és ki ne szeretné csinosítani az otthonát? – ajánljuk figyelmébe a BNV facebook oldalán (www.facebook.com/BNVfans) zajló nagyszabású nyereményjátékot, ahol 1 millió forintos kika vásárlási utalvány és egy fél millió forintot érő Andante Boxspring motoros ágy talál gazdára a legötletesebb családi és esküvői fotó feltöltői között.
A Nők világa színesebb, látványosabb lesz, mint az eddigi „öltözködés, divat" témakör. Erről színvonalas divatbemutatók, interaktív szépségszigetek, táncoktatás és ékszerbemutatók gondoskodnak. A különleges kifutón többek között bemutatkoznak a t2 Divatkreátor c. műsorának ruhatervezői, akik BNV ihletéssel alkották meg ruhakölteményeiket, de a BNV-re érkezik az év legnagyobb divateseménye, a Gombold újra! is, így újra együtt látható a 35 díjnyertes alkotás.
Férfiak Világa
Most a fiúkra is külön gondoltak: sport, vadászat, autók és európai díjnyertes szórakoztató-elektronikai cikkek lesznek a Férfiak világának témái.
Ízvilág
Az új BNV-n az Ízek világa gasztronómiai érdekességekkel szolgál. A BNV konyhájában az 5 nap alatt megfordul Gianni, Kovács Lázár, Frank Júlia és a tv2 Hal a tortán népszerű műsorvezetője, Sági Szilárd is.
 
A családosok számára igazi kikapcsolódást jelent a BNV-hez október 21-23. között csatlakozó Kölyökparádé interaktív, szórakoztató-ismeretterjesztő gyerekrendezvény. Gyermekálmok válhatnak valóra a mesterségek standjain, ahol bárkiből lehet rövid időre rádiós, autó- vagy motorversenyző, rendőr, újságíró, pék és még sok minden más. A foglalkozásokból kapott ízelítő mellett pedig rengeteg játék, így konzoljátékok, mesefilm vetítés, bábjáték, elektromos távirányítású modell bemutatók és kalandpark várja a 4-14 éves gyerekeket. Természetesen a szülőkre is gondoltak a szervezők, nekik szakemberek segítenek eligazodni a gyermeknevelés útvesztőiben.
A Hungexpo rendkívüli jegy-kedvezményekkel fogadja a közönséget: a szerdai napon a belépő egységesen 500 forint lesz, illetve október 20-án, a Csajok napján a hölgyek, október 21-én, a Pasik napján az urak léphetnek be ingyenesen a BNV területére. Kedvezményes online jegyvásárlásra is van lehetőség a rendezvény honlapján. A nyitva tartás is hosszabb lesz idén: október 19-20-án még marad a 10-től 18 óráig tartó nyitva tartás, október 21-én viszont 10-19 óráig, október 22-én 9-19 óráig, vasárnap 9-18 óráig tartanak nyitva a rendezvények.

MEGNYITÓ 
2011. október 19., szerda, 11 óra
BNV Kávézó - „A”pavilon 112 stand

A megnyitón beszédet mond Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, dr. György István, Budapest Városüzemeltetési Főpolgármester-helyettese és Radványi Gábor, a X. kerület alpolgármestere.

A rendezvény háziasszonya: Keleti Andrea.
 

Az A Mi Otthonunk magazin ismét megtalálható az őszi BNV-n. Keressen bennünket az "A" pavilon 104 C standján.Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát, befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. Évente közel 300 előadást mutatnak be, hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a százezer főt. A közel hétezer négyzetméteres Nemzeti Táncszínházat ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján a Millenáris Park E épületében, a volt GANZ művek egykori ipari épületéből alakították ki, új főhomlokzattal és előcsarnokkal. A beruházás munkái 2014-ben kezdődtek, a kivitelezésre kiírt legjobb pályázatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyújtotta be. A beruházás összköltsége 4.6 milliárd forint volt. A beruházás során létrehoztak egy 368 főt befogadó nagytermet, 120 fős kistermet, két próbatermet, kamaratermet, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket és öltözőket. Az épületben helyet kapott még egy hangstúdió is, és egy szezontól függetlenül folyamatosan nyitva tartó kávézó. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület nagytermében speciális színpadot és mobil nézőteret alakítottak ki, Red Dot Design-díjas székekkel. A tervezők célja kettős volt: egyrészt kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, másrészt úgy alakítani át a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó jelenlegi és jövőbeli igényeinek is. Az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok felett kapott helyet a térben lebegő kisterem. A különleges mérnöki megoldásnak köszönhetően a terem csonka kúpként lóg be az előcsarnok fölé: a termet tartó 1500 tonnás vasbeton szerkezethez közel 200 tonna betonacélt építettek be, a tartók geometriáját finoman lekövető fa-álmennyezet pedig 13 ezer darab faelem felhasználásával készült. Fotó forrása: Hlinka Zsolt {igallery id=4799|cid=1011|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

A Közlekedési Múzeum új épülete

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A kormány döntése értelmében a Közlekedési Múzeum régi városligeti épülete újjáépítését követően a Magyar Innováció Házának ad majd otthont, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának számító Közlekedési Múzeum új épületét pedig a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokának bővítésével hozzák létre. A terület közvetlenül kapcsolódik az egykori járműjavító úgynevezett Eiffel-csarnokában már épülő Opera Műhelyházhoz. E két beruházás együttesen Budapest legnagyobb barnamezős kulturális városfejlesztése, amely a mintegy hét hektáron megvalósuló programjával alapvetően változtatja meg a Kőbánya és a belváros közötti jelenlegi rozsdaövezetet, és néhány év alatt új közösségi és kulturális központtá alakul át. A legkorszerűbb kiállítástechnológiával újjáépített üzemcsarnok különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik a főváros vérkeringésébe és Budapestet a nemzetközi múzeumi élet élvonalába helyezi. A pozitív változás a környező városrészek felértékelődését is magával hozza, ami hosszú távon előmozdíthatja Kőbánya egészének megújulását. További fontos cél volt, hogy a múzeum ne csak a családoknak szóljon, hanem szakértőknek is - jegyezte meg. Kristin Feireiss azt mondta: a nyertes pályamű egy olyan kiemelkedő alkotás, amely egyesíti egyetlen épületkomplexumon belül a történelmet, a jelent és a jövőt. A szintén zsűritag Pieter Jonckers, a belga nemzeti vasúti múzeum igazgatója úgy fogalmazott: a nyertes terv lenyűgözte őket, "bátorságot mutatott, nyíltságot, ambíciót, becsvágyat, valamint vízióval is rendelkezett". Budapest, Magyarország és a világ megérdemli ezt a múzeumot, amely "elképesztő, lélegzetelállító hely lesz" - jelentette ki. Képek forrása: Diller Scofidio {igallery id=4799|cid=1016|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Miért lelkesedünk 2019-ben?

Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Napról napra szaklapok, dizájnerek és influencerek kínálnak egyedi és a szüntelen megújulás szükségességét hirdető megoldásokat egy-egy felmerülő kérdésben. Egyre erőteljesebb azonban az a réteg, aki pontos célját megfogalmazva nyugalmat és tudatosságot keres a viszonylag gyorsan változó enteriőrtrendek között. 2019-ben azonban az Ambiente dizájner kutatói szerint létezik egy közös nevező, amely a fenntarthatóság – természetközeliség – újrahasznosíthatóság metatrendje lesz. Az Ambiente 2019 három nagyon fontos kategóriára osztott trendjei elsősorban azt mutatták be, hogy a közös nevezővel létrehozott eredmények milyen attraktívak és változatosak lehetnek. 1. Ízléses rezidencia A tökéletes szaktudással, kifogástalan kivitelezéssel, gazdag színekkel, érzéki anyagokkal, tiszta vonalakkal és tökéletes arányokkal létrehozott nyugodt, időtlen elegancia trendje. A kiválasztott kedvenc darabok egyszeri alkotások, pontos célok mentén készültek.Minden kifinomult, elegáns, árnyalt, érzéki, ugyanokkor nem szokványos. A legtöbbet használt anyagok a nemes fák, a bőr, abouclé, a bársony, a velúr és a porcelán. Felületekben pedig a színes üveg, a dombornyomott, csiszolt, strukturáltfa és fémfelületek kapnak központi szerepet. 2. Csendes, nyugodt környezet Természetes, diszkrét, puha, lágy, szemlélődésre hívó, nyugtató enteriőr. Egyszerűen szép környezet, ahol a természetes, egyszerű, egyben hasznos termékek kielégítik a nyugalomra és az őszinteségre vágyók igényeit,a lágy színek pedig hozzájárulnak a stresszmentesített otthonhoz. Az anyagok és a kreativitás tiszteletben tartása mind a tervezés, mind a gyártás során nagy jelentőséggel bír.A természetes alapanyagokatkísérleti modern és hagyományos kézműves technikákkal kombináltan dolgozzák fel. Az enteriőr jellemző textíliái a gyapjú, a selyem, a kender és a vászon, valamint a fa, kő, szalma, agyag és kerámia gyakran az újrahasznosítás eredményei. A környezet fenntartható, innovatív, egyszerű és őszinte.   3. Örömteli enteriőr A stylingnak ezekben az enteriőrökben óriási a szerepe: mint önkifejezés merész színkombinációkkal és a véletlenszerű felfedezés varázsával alkot. A homogenitásnak, egységességnek itt nincs esélye. A dolgok rendezetlen módon keverednek, és játékosan a változatosságot ünneplik kompromisszumtól mentesen és örömtelin. Minden színes, vidám, élénk, gondtalan, merész, kicsit őrült, játékos és spontán. A minták keveréke ugyanolyan szokatlan, mint az anyagok sokfélesége: a botanikai motívumok, a geometriai és a túlméretezett figurák, a vintage nyomatok, illusztratív kárpitok és az innovatívan újrahasznosított műanyagok frissítő és meglepő módon párosulnak.A környezet kreatív, sokoldalú, nem szokványos, illusztrált, virágos, mintás és élénk. Japanstyle szekció Külön figyelemre méltó volt a kiállítás Japanstyle szekciója, amely szokatlan anyagkombinációival, felületeivel szerkesztőségünket levette a lábáról! A japán kultúrából idén bőven töltekezhetett a közönség. Színekben az algaszínek (norizöld), a cseresznyevirág, a cseresznyefa vörösesbarna árnyalatai, az alumíniumszürke, a szénfekete, a yamabuki sárga és a khaki szilvaszín, felületekben a nori alga felületéhez hasonló préselt, fémesen csillogó tört felületek – különösen alumíniumból és papírból – hódítottak és vonultak végig a különböző szekciókon. A kiállítás kiemelt partnere India volt, akik egyedi kézműves technikáikkal készített textiljeikkel, fém és fonott áruival vonzották a látogatókat. A Mi Otthonunk kedvenc dizájnere Pravinsinh Solanki indiai formatervező volt, aki kézműves, ragasztás és illesztés nélküli fából faragott és hasított vállfáival lenyűgözött bennünket! Élmény volt a madarak inspirálta remekműveket kézbe vennünk!   {igallery id=4799|cid=1013|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}