Kéményes páraelszívók típusai

Senki sem szereti, ha a vasárnapi ebéd után az egész házban ételszag terjed. A kéményes páraelszívó segítségével csak a finom falatok emléke, nem pedig a fűszerek, alapanyagok illata árulkodik még jó ideig a menüről.

akemenyesparaelszivoktipusai 720

Az elszívók számtalan változatával találkozhatunk az üzletekben, ám mielőtt megszületne a végső döntés, érdemes közelebbről megismerni a kiszemelt termékek összes tulajdonságát, előnyét és hátrányát.
A külső elvezetéses rendszer, azaz a kéményes páraelszívó a kellemetlen szagokat egyenesen a szabadba juttatja. Az egész folyamat csendesen, a zsírszűrőn keresztül történik. Hatékonyságát az is fokozza, hogy hosszú távon nagyon keveset kell rá költeni, hiszen a szűrőt nem szükséges cserélni.

Beépíthető készülék. A beépített elszívót kis alapterületű helyekre ajánlják, de manapság már kaphatók magasabb hatásfokú, terjedelmes konyhákat is remekül kiszolgáló típusok egyaránt. A beépíthető páraelszívó általában a direkt erre a célra kialakított kürtőbe vagy a konyhai felső szekrénybe kerül. A vásárlás előtt érdemes szakemberrel egyeztetni, hiszen a telepítés asztalosmunkát is igényel.

Fali készülék. Ha több hely áll rendelkezésre, megéri ezt a típust választani. A méretes üveg és/vagy fém kürtőnek köszönhetően nagyobb mennyiségű párával is könnyebben megbirkózik. Kiválóan megfelel azok számára, akik sok időt töltenek sütéssel, főzéssel, és szeretik a letisztult formavilágú berendezéseket.

Konyhaszigetes. Olyan helyeken válik be a legjobban, ahol a főzőfelület egy szigeten van, vagy a konyhapult nem érintkezik az oldalfalakkal. Ilyenkor a legideálisabb megoldás az, ha a mennyezetről lelógatva történik a berendezés felszerelése.

Kihúzható. A legegyszerűbb elszívók közé sorolható, ami teljesen elrejthető szekrénybe. Kis alapterületű konyhákhoz tervezték, ahol a praktikusság és helytakarékosság fontos tényezők. Ha szükséges a nagyobb teljesítmény, érdemes kétmotoros változatot venni.

Kéményes páraelszívó árak
A hazai piacon elképesztően változatos a kínálat, ezért az árak is eltérőek. A választásnál nyilvánvalóan lényeges szempont a várható kiadás, de ne csak erre alapozzunk, az esetek döntő többségében a teljesítmény, a helyigény és a stílus mérvadóbb tulajdonságoknak bizonyulnak.
  


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop