Várépítő pályázat eredményhirdetés 2020

Szerte az országban 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 13 felajánló építőanyag-gyártó cég, valamint kivitelezést nyújtó szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 12 millió forint értékű építőanyagára, valamint közel kétmillió forintnyi készpénzére idén 23 intézmény pályázott.

varepitopalyazat2020 720

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipari cégek legrégebbi, és a legtöbb forrást az igénylőkhöz eljuttató összefogását. A pályázat két évtizede – 2010 előtt más néven – gyűjti az építőipari cégek felajánlásait, és juttatja el olyan gyermekintézmények és műemlékek számára, amelyek elkötelezettek az építkezés, felújítás megvalósítása iránt, ám szűkös forrásaik nem tennék lehetővé a teljes körű, korszerű és igényes munkát. A pályázaton gyakran olyan kistelepülések gyermekintézményei indulnak, melyek pusztán néhány szobában végeznek komoly szakmai munkát, és akár egyetlen csoportszoba, vagy a rossz állapotú tető biztonságos felújítása is óriási előrelépést jelent az intézmény fejlesztésében.
A pályázaton évről-évre megjelennek a kivitelezésre fordítható készpénz-felajánlások, amelyek nagyon komoly segítséget jelentenek a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el.

Előtérben a társadalmi célok
A Várépítő pályázat minden évben kézzelfogható eredményeket tud felmutatni a gyermekek útját különböző módon egyengető intézmények méltó környezetének kialakításában csakúgy, mint az épített örökség megőrzésében. Idén különösen nagy népszerűségnek örvendett a térkő-, illetve bojlerfelajánlás, de sokan jelentkeztek tetőfelújításra, hőszigetelésre, valamint a belső felújításhoz szükséges anyagokra.

A független zsűri által leadott szavazatok alapján a gyermekintézményi nyertesek listája a következő:

  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Székesfehérvér)
  • Fráter Erzsébet Általános Iskola (Csécse, Nógrád)
  • Tác Község Önkormányzata, Százszorszép Bölcsőde (Tác, Fejér)
  • Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda (Balassagyarmat, Nógrád)
  • Gyermekvilág Óvoda Jászszentandrás (Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok)
  • Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Zalaegerszeg, Zala)
  • Kömlőd „Kézenfog Alapítvány” (Kömlőd-Komárom-Esztergom)
  • Zalaszentgróti Napköziotthonos Óvoda-Bölcsőde (Zalaszentgrót, Zala)
  • Vokányi Óvoda és Konyha (Vokány, Baranya)
  • Szakmár Község Önkormányzata, Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola (Szakmár)
  • Gávavencsellői Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde (Gávavencsellő, Szabolcs-Szatmár-Bereg)
  • Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség (Mezőgyán, Békés)
  • Szokolya Községi Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde (Szokolya, Pest)

Műemléki nyertesek:

  • Kisbéri Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom)
  • Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia (Kisbér, Komárom-Esztergom)

A felajánlott termékek és készpénz-hozzájárulás teljes listája itt érhető el: http://varepitopalyazat.hu/a-palyazatrol/palyazhato-termekek

Az elmúlt évek mérlege
A Várépítő pályázaton az elmúlt 9 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 110 millió forint értékű építőanyagból 163 nyertes intézmény kaphatott támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.
2020-ban az előző évekhez hasonlóan nettó 12 millió forintnyi építőanyag-felajánlás, közel kétmillió Ft készpénz, és – az ÉMSZ tagjainak köszönhetően– több helyen a tető felújítások egyes szakaszaihoz szakmunkát végző mesterek is érkeznek.
A 2020-ban pályázatot benyújtó 21 gyermekintézmény és 2 műemlék 30 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. A rendelkezésre álló forrásokat a zsűri 13 gyermekintézmény és 2 műemlék között osztotta szét.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop