Várépítő-pályázat 2020

2020. május 6-ig tölthetik fel a gyermekintézmények és műemlékek kezelői a pályázat online felületére építőanyag-igényléseiket a több mint 13 millió Ft+ áfa értékű építőanyagra és készpénzre. A Várépítő pályázaton 16 építőanyag gyártó cég, valamint szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna felajánlásán túl nehéz összeszámolni a társadalmi munkában nyújtott segítség, fuvar és kivitelezési munka értékét.

varepitopalyazat2020 720

A Build-Communication lassan két évtizede, 2010 előtt más néven gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el gyermekintézmények és műemlékek számára. Az újjáélesztett pályázaton az elmúlt kilenc évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 110 millió forint értékű építőanyagból 163 nyertes intézmény kaphatott támogatást. Idén is színes a választék tetőfelújítás kategóriában: tetőfedő anyagok, ereszcsatorna, tetőbevilágítók, hőszigetelés, lapostető-szigetelés, kémény és tetőablak kerülhet a nyertesekhez. A belső és külső felújításokhoz is számos anyag áll rendelkezésre, pályázható hőszigetelés, alap- és színes vakolat, burkolati ragasztó és fugázó anyag. Az elmúlt évek újdonságai az építkezést segítő zsaluzatok, vízszigetelés és a zajvédő falak, valamint a pályázható kéregfal- és kéregfödém, illetve idén először elnyerhetők térkő elemek. További újdonság a kínálatban megtalálható bojler.
Egyre több cég kínál a pályázaton kivitelezésre fordítható készpénzt, idén a felajánlások köre 554 600 forinttal bővült a Homeinfo hozzájárulásának köszönhetően. Ahogy az évek óta megszokott, idén is lesz olyan nyertes, akinek tetőjét az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének szakemberi társadalmi munkában fedik majd.

varepitopalyazat2020 1
A felajánlások listája a következő:

Tetőfelújítás

  • 1 500 000+ÁFA értékű Bramac Reviva Merito Plus beton tetőfedő anyag, illetve idomcserép, amelyre gyermekintézmények és műemlékek is egyaránt pályázhatnak.
  • 750 000 Ft+ÁFA értékű Villas lapostető szigetelés (bitumenes lemez), melyre gyermekintézmények és műemléki pályázók is pályázhatnak.
  • 2 000 000 Ft+ÁFA értékű Terrán beton tetőcserép.
  • 500 000 Ft+ÁFA értékű Prefa alumínium ereszcsatorna 50-50%-ban gyermekintézményi és műemléki pályázóknak.
  • 1 000 000 Ft+ÁFA értékű Colt tetőbevilágító, 50-50%-ban gyermekintézményi és műemléki pályázóknak.
  • 1 000 000 Ft+ÁFA értékű Leier kéményrendszer, kéregfal és kéregfödém, valamint zajvédő fal, térburkolat, amelyre gyermekintézmények pályázhatnak.
  • 500 000 Ft+ÁFA értékű Roto tetőtéri ablak, amelyre gyermekintézmények pályázhatnak.

Homlokzati felújítás

  • 500 000 Ft+ÁFA értékű Bachl hőszigetelő anyag, amelyre csak gyermekintézmények pályázhatnak. A felajánlott hőszigetelő termékek között található tetőfelújításra is alkalmas hőszigetelés is.
  • 1 000 000 Ft+ÁFA értékű Baumit hőszigetelő anyag, 50-50%-ban gyermekintézményi és műemléki pályázóknak.
  • 1 000 000 Ft+ÁFA értékű Ravatherm XPS gyerekintézmények számára, amely felhasználható padló/épületlábazat/lapostető hőszigetelésére.

Belső felújítás

  • 500 000 Ft+ÁFA értékű Ceresit csemperagasztó, fugázó és glett, amelyre csak gyermekintézmények pályázhatnak.
  • 1 000 000 Ft+ÁFA értékű Murexin hideg- és melegburkolati ragasztók 50-50%-ban gyermekintézményi és műemléki pályázóknak.
  • HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. felajánlásában 2 darab új fejlesztésű elektromos forróvíztároló gyermekintézményi és műemléki pályázóknak.

Nem pályázható, de elnyerhető további támogatás gyermekintézmények számára:
A Homeinfo 554 600 Ft összeget adományoz kivitelezésre. Az összeg a Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás belépőjegyeinek árából (minden eladott jegy után 100 forint) gyűlt össze.
A Colt Hungária Kft. további felajánlása, hogy a felújítások elvégzésére a pályázóknak 600 000 Ft összegű készpénzt adományoz, míg a MEVA Zsalurendszerek Zrt. 300 000 Ft összegű készpénzt adományoz, hogy a megvalósítás se okozzon anyagi problémát.

varepitopalyazat2020 3
ÉMSZ tetőfelújítás
Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) tetőfedő mesterei idén már hatodik alkalommal fogják térítésmentesen felújítani egy nyertes intézmény tetőjét!

Jövőkuckó támogatás
A Proidea építési termékadatbázis és hírszolgáltatás, valamint az ibuild.info építési projekt- és cégadatbázis munkatársai a 2020. évi Várépítő Pályázaton egy nyertes gyerekintézmények idén is felajánlják a Jövőkuckó támogatását.
A Jövőkuckó 300 000 Ft készpénzzel járul hozzá a kiválasztott nyertes építési, felújítási munkáihoz. A megítélt támogatást a nyertesek június közepétől vehetik át, így akár az őszi iskolakezdésre a felújítások el is készülhetnek. 

www.varepitopalyazat.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop