Amit a laminált padlóról tudni érdemes…

A laminált padló széleskörűen alkalmazható, jól kezelhető padlóburkolat, ennek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend. Egyaránt alkalmas otthonokban és irodákban, sőt, akár padlófűtéssel rendelkező helyiségekben is megoldást kínál. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni, ha laminált padló vásárlását tervezzük.

amitalaminaltpadlorol 720

Kiválasztás előtt érdemes alaposan megfontolni, mit várunk el a laminált padlótól. Különböző árkategóriákkal találkozhatunk, ezeket elsősorban a lapok vastagsága, a kopásálló réteg minősége, illetve az esztétikai tulajdonságok határozzák meg. A laminált padló a legtöbb padlóburkolatnál lényegesen olcsóbb, ugyanakkor az alsó és a felső árkategória között jelentős a különbség.
A legolcsóbb termékek négyzetméterára 2500 Ft körüli, a felső kategóriáé ennek kétszerese-háromszorosa. Ha az olcsóbb termékeket keressük, számítanunk kell arra, hogy az alacsonyabb kopásállóság miatt hamarabb kell cserélnünk a padlót, ár-érték arány tekintetében viszont rendszerint jó választást jelentenek!
A vásárlás során természetesen figyelmet kell fordítanunk a színre és a mintázatra is. Minden padlóburkolat esetében figyelembe kell venni, hogy harmonizáljon a bútorainkkal, a falak színével, illetve a lakás stílusával. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyes mintázatok képesek csökkenteni vagy épp növelni a teret!

amitalaminaltpadlorol 1
Érdemes tudni azt is, hogy más-más helyiségek esetén különböző laminált padlók jelenthetik a tökéletes választást. A hálószobák számára akár a legalacsonyabb kopásállósággal rendelkező (AC3) padlók is tökéletesen megfelelőek, az étkezők és a közlekedők esetében viszont magasabb kopásállóságra tervezett (AC4) laminált padlót célszerű lefektetni. Amennyiben iroda vagy ügyfélfogadásra fenntartott helyiség számára keresünk laminált padlót, mindenképpen erős kopásállósági osztály javasolt (AC5).
A laminált padló nagyszerű választást jelenthet akár a konyhákban is. Mivel a padlólapok felső rétege fokozottan kopásálló, ennek köszönhetően a konyhákban is megállják a helyüket. Mivel a lapokat összekötő csatlakozás rendkívül szorosan illeszkedik egymáshoz, ezért nem kell attól tartani, hogy a kiömlött folyadék problémát okoz, ennek ellenére természetesen érdemes azonnal feltörölni a padlót. A tisztítás során mellőzzük a súrolást, a megnedvesített ronggyal történő tisztítás azonban bátran végezhető.

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy a laminált padló karcálló-e. A válasz igen, ezek a padlólapok mérsékelten karcállók, de nem karcmentesek. Ez azt jelenti, hogy rendeltetésszerű használat esetén hosszú éveken keresztül megóvhatjuk a padlónk állapotát, viszont a kemény görgős székek, a nehéz bútorok húzogatása, illetve a súrolók használata nyomot hagyhat rajta.
A laminált padló késztermék, vagyis nincs lehetőség festésre és lakkozásra. A műgyanta nem teszi lehetővé a lakk megtapadását. Ha mégis megkísérelnénk a lakkozást, hamarosan elválna, és lepattogna a felületről. A laminált padló számos előnyös tulajdonságának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend. Válasszuk az igényeinknek megfelelő vastagságú és mintázatú termékeket; legyünk körültekintőek, hiszen a laminált padló akár 25-30 éven keresztül is szolgálhatja az igényeinket!


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop