Otthonunk középpontja: a nappali és az étkező

Egy elegáns nappali és étkezőtér egyértelműen otthonunk fókuszpontját alkotja, ahol az egységes stílus, az átgondolt, személyre szabott dizájn kiemelt jelentőségű. Ennek megtervezése éppen ezért nem egyszerű, sőt, talán az egyik legnehezebb, legösszetettebb feladat.

otthonunkkozeppontjaanappalies 720

Míg a konyha, a fürdőszoba vagy a háló esetében pontosan meghatározott, konkrét funkciókat rendelhetünk az adott térhez, addig egy nappali esetében ez közel sem ennyire egyértelmű. Egy nappaliban ugyanis számos funkciónak helyet kell biztosítanunk: itt pihenünk, töltődünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, étkezünk, itt van együtt a család, a barátok, sőt, olykor itt kap helyet az otthoni dolgozósarok vagy a gyerekjátszó is. Hogyan tudunk ennyi funkciónak egyszerre helyet biztosítani, hogy mégsem legyen túlzsúfolt a tér?

otthonunkkozeppontjaanappalies 1
Fotó: design.biokandallo.hu

Érdemes komplett egységben gondolkodnunk, és nagyon lényeges a közlekedési útvonalak átgondolása, megtervezése is! Ha a sablonok helyett egyedi, személyre szabott megoldásokat keresünk, az egységre törekedve érdemes praktikus, egymással összehangolt színű, anyagú vagy legalábbis egymással harmonizáló tárgyakat, elemeket beterveznünk a térbe, különös tekintettel az apró részletekre. Minél több a funkció, annál bonyolultabbá válik a tervezési fázis, hiszen el kell férnie mindennek, az élettér ne legyen túlzsúfolt, szemünknek nyújtson esztétikus élményt is, elvégre a nappali lesz otthonunk reprezentatív élettere, ahol vendégeinket fogadjuk.

otthonunkkozeppontjaanappalies 2
Fotó: idomstudio.hu

Ma már az egyre bővülő online lakberendezési kínálat is számos kiváló alternatívát nyújt, ám minél kisebb egy élettér, annál nehezebb egyedi elrendezésüket jól megoldani. Ilyenkor érdemes a belsőépítészeti lehetőségek komplex szolgáltatásait igénybe venni. Ideális esetben tervező és kivitelező együtt dolgozik, egy kéz fogja össze valamennyi folyamatot az első ceruzavonástól az utolsó csavarig. Ritka az ilyen csapat, akik egyben vállalják a teljes folyamatot.

A fiatalos Yellow Group teljes körű belsőépítészeti szaktanácsadást és kivitelezési megoldásokat nyújt belső tereink kialakításához. A finom részletek összehangolásán túl egyedi bútarainkat is elkészítik számunkra, legyen az egy szép étkező – nappali összeállítás, egyedi méretre készülő konyhabútor.

otthonunkkozeppontjaanappalies 3
Fotó: indeco

Tervezés? Tanácsadás? Komplett belsőépítészeti munka? A Yellow Group csapatához bátran fordulhatunk még a költségtervezésben is, velünk együtt gondolkodnak, igény esetén többféle terv–költség változat kidolgozásával, valósághű 3D látványtervekkel segítve döntéseinket.

www.yellowgroup.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop