Miért fontos, hogy milyen ablakot választunk?

Amikor nyílászárók kiválasztására kerül sor, komplex szempontrendszer mentén kell döntenünk. Az alapanyag és a hőszigetelés mellett a zajvédelem és betörésbiztonság a legfontosabb funkcióbeli elvárások, emellett pedig nem elhanyagolható az ablakok esztétikai szerepe sem. Ilyenkor felmerül a kérdés: vajon lehetséges-e, hogy egy-egy nyílászáró ennyi mindenben kimagasló legyen, vagy kompromisszumkésznek kell lennünk? A műanyag nyílászárók új generációját képviselő Elegante profilok választásával nem kell választanunk stílus és funkcionalitás között.

miertfontoshogymilyenablakotinout 720

Elegante – új korszak a műanyag ablakok történetében

A Deceuninck belga cég újgenerációs nyílászárócsaládja nemcsak ízléses külsejével, hanem rendkívüli szigetelőképességével érdemelte ki a Red Dot Dizájn Díjat – avagy a Dizájn Oscart – és a Német Dizájn különdíjat. A piac jelenlegi legkarcsúbb PVC profilrendszere minden lehetőséget megad arra, hogy otthonunk stílusának kialakításakor szárnyalhasson a fantáziánk anélkül, hogy a funkcionalitásból lejjebb adnánk, hiszen rendkívüli szigetelőképességgel is bír.

miertfontoshogymilyenablakotinout 1
FA- VAGY FÉMHATÁSÚ ABLAKOK MŰANYAGBÓL
A műanyag ablakokat elsősorban amiatt szeretjük, hogy a fa vagy fém társaikhoz képest rendkívül jól szigetelnek és a karbantartásuk is egyszerűbb. A legtöbbünk fejében fehér szín él a műanyag ablakokról, így szoktuk meg a kivitelüket. Lássuk be, ez viszont nem túl fantáziadús, habár a jelentős energiamegtakarítás így is kárpótolt a kissé unalmas külsőért.

 

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 2
A PVC viszont már nem az, ami régen volt. Az Elegante ablakprofilt például 40-féle dekorfóliával választhatjuk, amelyek közt megtalálhatók rusztikus fahatású fóliák, különböző fatípusok színét és erezetét visszaadva, de akár fémszemcséket tartalmazó fóliák is elérhetők. Így a műanyag ablakok ránézésre a megszólalásig hasonlíthatnak az ultramodern, ámde kevésbé jól szigetelő alumínium kollégáikra, vagy idézhetik a klasszikus fa ablakok stílusát, a modern technológia adta előnyökkel ötvözve. Sőt, ha extravagáns trendszínekben gondolkoznánk, az Elegante erre is nyújt megoldást: akár piros, zöld, kék vagy szürke ablakaink és ajtóink is lehetnek.

miertfontoshogymilyenablakotinout 4

HARMÓNIA KÍVÜL-BELÜL
A tökéletes harmónia érdekében ezek az ablakok nemcsak fehér, hanem szürke profilmaggal is elérhetőek, így például szürke maggal és alumínium borítással a műanyag ablakaink csukott és nyitott állapotban is valósághű alumíniumhatást nyújtanak.

NEMCSAK STÍLUSOS, OKOS ÉS FENNTARTHATÓ IS
Az Elegantét a legmodernebb igényeknek megfelelően úgy tervezék, hogy kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően akár passzívházakhoz is alkalmas legyen. Emellett pedig a család nyugalmáról is gondoskodik, hiszen rendkívüli zajszigetelés (akár 5. zajvédelmi szint) és magas betörésvédelem (RC 2 osztály) is elérhető velük, megfelelő kialakítással. A jól szigetelő nyílászárókkal nemcsak a pénztárcánkat, de a környezetünket is kíméljük, így az Elegante már emiatt is környezetkímélő megoldás. Mi több, a gyártó újrahasznosított műanyagból, úgynevezett EcoPowerCore anyagból készíti a profilok magját. Így az előállításnak köszönhetően is csökken a környezeti terhelés, és a legjobb, hogy az anyag sem minőségben sem esztétikai szempontból nem szenved kárt a szűz alapanyaghoz képest.

 

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 3
Ezek a díjnyertes profilok minden szempontból megfelelnek a modern építészeti elvárásoknak, rendkívüli szépségük és funkcionalitásuk mellett a fenntarthatóságuk is kiemelkedő. Így az Elegante méltán nevezhető a műanyag ablakok új generációjának!

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 5

Bővebb információ: https://elegante.deceuninck.com/hu/

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop