Automata ajtók elhelyezése 3D modellezéssel

Átláthatóbb, részletes tervek, egyidejű információ és könnyebb együttműködés. A Record Ajtó-automatizálási Kft. lépést tart az építőiparban zajló technológiai forradalommal, és BIM fájlokkal teszi átláthatóbbá megrendelői számára a kiválasztási-tervezési folyamatot. Mutatjuk a részleteket.

automataajtokelhelyezese 720

A BIM (Building Information Modeling) technológia az elmúlt egy-két évben kiemelt figyelmet vívott ki magának az építőipar területén. Az új módszertan az épületek tervezési és építési folyamatait optimalizálja, méghozzá digitális modellek segítségével. A BIM-el történő szimuláció lényegi előnyöket jelent a hagyományos tervezéssel szemben. Nagy áttekintési lehetőséget biztosít mind a gyártók, mind a tervezők és kivitelezők számára, hiszen segítségével bármikor részletes műszaki információhoz juthatunk egy-egy épület bármely alkotóelemével kapcsolatban. A technológia képes vizuálisan megjeleníteni egy komplett épületet.

Legnagyobb előnye, hogy a projekt összes résztvevője folyamatosan és egyidejűleg ugyanazt az információt kapja, így sokkal egyszerűbb és gyorsabb a kommunikáció, rengeteg félreértés elkerülhető, a hibák száma pedig számottevően csökken. Ezáltal a hibajavítási költségek is leredukálhatók, a tervezés megbízhatósága pedig nő. Tulajdonképpen a mérnöki munka és az egész folyamat is sokkal hatékonyabbá válik.

automataajtokelhelyezese 1
Ezen előnyöket ismerte fel a csaknem 20 év tapasztalattal rendelkező, hazánkban az automata ajtók piacán vezető szerepet betöltő Record Ajtó-automatizálási Kft. A kiemelkedő minőségű termékeiről ismert svájci record konszern leányvállalatának ajtói rendkívül széles körben használhatók. Többek között kínálnak automata nyílászárókat üzletek, hotelek, bankok, repterek, pályaudvarok és gyógyszertárak bejárataként. Palettájuk tartalmaz egyirányú beléptetőrendszereket, íves-, és szögben záródó tolóajtókat, forgóajtókat, gyorskapukat és redőnyrácsokat sok más egyéb megoldás mellett.

A Record úgy döntött, hogy a lehető legjobb ügyfélélményt és elégedettséget célozza meg, így elérhetővé tette System 20 típusú egy- és kétszárnyú tolóajtóihoz a BIM fájlok letöltését, lehetőség adva a különböző helyzetek szimulálására és a helyigény tesztelésére. Kipróbálhatjuk virtuálisan a szárnyak mozgatását, a beépítés különböző módjait, különféle falfelületeket lehet beállítani, és a szerkezetek is alakíthatók. A tervezés szabadságának lehetőségét kínálja a Record a BIM-el. Az egyszerű szemléltetésen kívül akár komplett, gyártmányterv szintű 2 vagy 3 dimenziós megjelenítés is választható. A berendezés néhány kattintással beilleszthető egy virtuális épületbe, a fájlok Revit, illetve ArchiCad programokkal nyithatók meg, és LCF valamint RFA formátumban érhetők el.

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop