Hogy a kertben is otthon érezzük magunkat!

Modern világunkban lépjünk túl nagyszüleink kertrendezési stílusán, akik gyakran a házból kiszorult, felesleges dolgokat is a kertben tárolták. A mai trend a lakberendezéshez hasonlóan a kert kialakításában is követi a rendszeretetet.

hogyakertbenisotthonezer 720

A kortárs kertek rendezettek, kialakításuk a minimál stílust követik, ám a térben jól rendszerezve akár több dekorációs elemet is elhelyezünk, együtt is gyönyörű összképet alkothatnak. Mindenképpen alapos előtervezéssel tudunk olyan stílust kialakítani, amelytől kertünk olyan szép lesz, hogy szinte megszólal.
A legszebb kortárs kertek letisztult formavilággal rendelkeznek, ideális esetben tájkép formájában jelennek meg. Ennek eléréséhez törekedjünk az egyszerű, egyenes, letisztult vonalvezetésre, a terület legyen jól átlátható, bármelyik oldalról tekintve is, akárcsak egy természetes paradicsom. Nem akadály ilyen környezetben sem, hogy kertünkben kialakítsunk egy igényes fészert, egy gyermek játszóházat a fa alacsonyabb ágán, vagy egy-egy retró elemet becsempésszünk környezetünkbe, sőt, ezektől válik igazán egyedivé a kert.
A kert tervezésekor gondoljuk át annak világítási rendszerét is, hiszen a mai kerteket esténként is használjuk, ezért fontos szerepet kap a fények játéka is. A lámpák beépítésének helyét határozzuk meg a kert tervezésének kezdetén, ezzel kiküszöbölhetők a későbbi plusz villanyszerelési munkák. A világítási rendszerben ma már fontos elem az épületvilágítás is, rendkívül jól mutatnak és divatosak a beépített, úgynevezett rejtett lámpás megoldások. A technológia csúcsát azonban a solar lámpák jelentik, amelyek a napközben összegyűjtött természetes fényt használják fel, ezért üzemeltetési költségük gyakorlatilag nulla.

A dekorációs elemek közül legjobban a természetben is fellelhető darabok mutatnak a legjobban. Az ízlésesen beültetett vagy elhelyezett növények melletti egyszerű kő felületek is mutatósan díszítik a kertet, legyen szó akár egy kövekből kirakott ösvényről, vagy a ház melletti burkolt teraszról. Ridegségük melegfehér fényekkel hangsúlyozva elkerülhető. De ne feledkezzünk meg a természet elemei közül a vízről sem! Csobogók, szökőkutak, kerti medencék, szépen megvilágított kerti tavak esetén a látvány tovább fokozható. A megvilágítás hatására az esti órákban a fodrozódó víz látványában is gyönyörködhetünk.
A kert megtervezésekor alaposan vegyük sorra, mire van igényes családunknak, milyen gyakran és a nap mely időszakaiban tudjuk gyakorta használni a tervezett létesítményeket, mert jól átgondolt praktikus megoldásokkal napi életterünk bőven túlnyúlhat otthonunk belterületén, kiélvezve a nyári esték utolérhetetlen hangulatát.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop