Sportszereink praktikus tárolása

Sportolni jó, hisz a rendszeres aktivitás testi-lelki egészségünkre kedvező hatással bír. Ha pedig mindezt otthonunk melegében tehetjük, a legjobb a kényelmet kedvelők és azok számára, akik nem szeretik a tömeget, a vizslató tekinteteket. A sportszerek, sporteszközök tárolása körül azonban már adódhatnak gondok, ha rendet akarunk tartani, pláne egy kisebb házban, lakásban, ám egy kis ötletességgel e probléma is könnyedén orvosolható – a Tactic Sport összeállítása nyomán.

sportszereinkpraktikustarolasa 720

Megfelelő tárolás
Először is legjobb, ha a tisztán tartás és az eszközök épségének megóvása, s ezáltal tartósságuk növelése érdekében saját, külön, jól szellőző tokban, tartóban, és penészedésmentes helyen tárolunk minden sportfelszerelést. Másodszor, mindennek legyen meg a megszokott helye, egyrészt védve az eszközöket, másrészt könnyű a hozzáférés, nem megy el a kedvünk a hosszas, időrabló pakolászással.

Erkély, terasz, pince, emelet, padlás, kamra, tároló, mosókonyha, félszoba, garázs, kerti sufni – bármelyik kiszolgálóhelyiséggel is rendelkezünk, máris előnyben vagyunk, mert lakótéren kívül könnyebb helyet szorítani a sportszereknek, hogy ne legyenek útban mindennapjaink során. De mit lehet tenni akkor, ha nem rendelkezünk ilyen helyiségekkel vagy ha azok túl picik?

Rend a lelke mindennek!
Nem mindenki tud átalakításokba, átépítésekbe fogni, ekkor kell átgondolnunk, optimális-e tárolási rendszerünk. Általában sokkal több dolog van a tulajdonunkban, mint amennyivel valójában kezdeni tudunk vagy fogunk valamit, ezért nem árt kíméletlenül szortírozni. A szükségtelen és haszontalan kacatok száműzésével és egy kis átrendezéssel máris kellő helyet tudunk felszabadítani a sporteszközök számára. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, a kreatív hozzáállás egész biztosan segít: alapvető, hogy a nehéz és nagy helyigényű sporteszközök általánosan a talaj szintjére kerülnek, míg a kisebb és könnyebb társaik derékvonal magasságába vagy feljebb is helyezhetők.

Az emeletre vezető lépcső alatti holttér tárolásra ideális, be is építhető, vagy egy függönnyel eltakarható, az oda eldugott, nagyobb sporteszközök senkit nem zavarnak vagy korlátoznak a mindennapi tevékenységek során. Kisebb sportszerek számára kiváló hely lehet az ágy alatti, üres rész kihasználása, vagy ülőalkalmatosságként felül nyitható komód, amibe szintén jól elpakolhatók a kisebb eszközök. Ahol megoldható, ott kialakíthatók tárolásra falmélyedések, falfülkék. Kis alapterületnél érdemes fölfelé terjeszkedni, így elegendő mozgástér marad a lakásban! Egy-egy eldugottabb falra felszerelt polc, polcrendszer vagy függőlegesen futó sínpár kitűnő tároló alkalmatosság súlyzók és egyebek, de még a kerékpár számára is, hiszen a falra felfektetve, arra felaggatva sok minden elfér egymás felett és alatt. Akit mégis zavarna ennek a látványa, az eltakarhatja egy egyszerű, lapos paravánnal, térelválasztóval. Kellő felerősítéssel és kibiztosítással még a mennyezetről is lelógathatók felhúzós rendszerű tárolási segédeszközök, dobozok, rácsos kosarak.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop