Az ország legnagyobb Csináld magad! pályázata

Több ezer nevezést vár az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az idén már harmadik alkalommal meghirdetett országos Alkotó Energia pályázatra, Magyarország legnagyobb DIY (Do it Yourself – Csináld magad!) megmérettetésére. A versenyre az év végéig jelentkezhetnek pályamunkáikkal az érdeklődők.

azorszaglegnagyobbcsinaldmagad 720

Újjáéledő bútorok, kidobásra szánt tárgyakból készülő dizájnkiegészítők – a kreatív alkotóképességüket a környezettudatosság és a hulladékmennyiség csökkentése jegyében is felhasználó alkotók jelentkezését várja az Alkotó Energia pályázat, az ország legnagyobb „Csináld magad” megmérettetése. A Paksi Atomerőmű szervezésében megvalósuló kezdeményezés célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, illetve felhívja a figyelmet a környezetet terhelő anyagok újrafelhasználásának lehetőségeire.

azorszaglegnagyobbcsinaldmagad 1
A szervezők idén – a korábbi évekhez hasonlóan – több ezer pályaművet várnak négy kategóriában, két életkori csoportban. A 14–18 évesek a junior, az idősebbek a felnőtt kategóriában indulhatnak el. Az érdeklődők bútorfelújítással, bútorfestéssel, bútorátalakítással, valamint bútor- és használatitárgy-készítéssel, funkcióváltással, illetve hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési, használati tárgyakkal és gyermekjátékokkal, továbbá DIY dekorációkkal, ajándéktárgyakkal nevezhetnek a versenyre. A díjakat idén is a Csináld magad! mozgalom meghatározó alakjaiból álló zsűri ítéli oda a legjobbaknak, közel hárommillió forint értékben.
„Az Alkotó Energia mára széles körű programmá, igazi közösséggé bővült. A program legfőbb célja a társadalmi tudatosság fejlesztése, hogy példát adjon az egyébként kidobásra szánt tárgyak új életre keltésére, a környezettudatosság és értékőrzés e hétköznapi megoldásaira” – emelte ki az Alkotó Energia program életre hívója, Iványi Krisztina, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs főszakértője.

azorszaglegnagyobbcsinaldmagad 3
Egy pályamű csak egy kategóriában nevezhető, legalább három fotóval és technikai leírással. További részletek, illetve a jelentkezés pontos feltételei az Alkotó Energia pályázat hivatalos oldalán olvashatók: http://alkotoenergia.hu/regisztracio

A pályázatok beküldésnek határideje: 2018. december 31. 24 óra.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop