1000 éves múlt várja Csurgó Óvárosában!

Csurgó ezeréves település Dél-Somogyban, gazdag történelmi emlékekben, természeti értékekben és kulturális hagyományokban. Az 5200 fős kisváros a hagyományainak, értékeinek ápolásán túl jelentős hangsúlyt fektet a település korszerűsítésére.

csurgonyito 720

Az elmúlt években számos egészségügyi, oktatási, sport- és turisztikai fejlesztés valósult meg. A kulturális, turisztikai élet felpezsdítése érdekében gyógy- és élményfürdő épül, új városi uszodával, mely a jövőben komplex wellness szolgáltatást kíván nyújtani a sport-, élmény- és gyógyturizmus területén. Ugyanakkor Csurgó és térségének is meghatározó turisztikai pillére a nemrégiben elkészült Történeti Park. Csurgó Óvárosának területén egy komplex vallási, történelmi, kulturális, turisztikai központ valósult meg. A történelmi-vallási értékeket kiaknázva (Johannita rendház, Máriás-kút legendája, Szentlélek-templom) 21 fős, akadálymentesített zarándok-szálláshellyel, konferencia- és kiállítóteremmel zarándokhely alakult, a Közép-Európán átívelo Mária zarándokútoz csatlakozva. A vallási turizmus értékeit a középkorban épült, műemléki környezetben található Szentlélek-templom, a Máriás kút és a középkorban letelepedett johanniták legendája képezi.

A történelmi, kulturális örökségre építve, tanösvény valósult meg parkolóval, fogadótérrel, shoppal, interaktív szoborparkkal, reneszánsz labirintussal, kerttel, élő honfoglalóval. A tanösvény 10 különböző interaktív állomással, egyedülálló történelmi utazást nyújtva várja a tanulni vágyó látogatókat, a honfoglaló magyaroktól egészen az ország három részre szakadásáig bemutatva a magyar történelem nevesebb eseményeit. Valamenynyi állomás kitér a helytörténeti oktatásra is. A hamarosan megnyíló park kínálatát színesítő, egyéb vonzerőként a környéken található kézművesek, lovagrendek, zenészek, színjátszó csoportok is lehetőséget kapnak bemutatkozásra és a közönség szórakoztatására.

Látogasson el Csurgóra, és legyen részese egy egyedülálló élményekkel teli történelmi utazásnak!
www.csurgo.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop