Skandináv minimál natúr színpalettával

Az amerikai-magyar testvérpáros, Anna és Réka otthonát mindössze egy szűk folyosó választja el egymástól, de két erősen eltérő stílusú világ rejtőzik az ajtók mögött. Ezúttal lássuk Anna lakását!

skandinavminimalnaturszinpal 720

A lakások egy harmincas években épült Bauhaus stílusú családi villában találhatók, amely az évek során akarva-akaratlanul sok átalakuláson ment keresztül. Mára háromlakásos társasház, amelynek két földszinti – korábban sofőr- és cselédlakásában – él az amerikai-magyar testvérpár. A cél egy skandináv stílusú belső világ kialakítása volt: fehér falak, egyszerű vonalvezetéssel létrehozott terek és részletek, minőségi anyagok és néhány személyes kiegészítő. Ezen jellegzetességek köszönnek vissza itt, Anna és dán vőlegénye, Christian otthonában is: finoman minimalista, letisztult stílus uralkodik, mely tükrözi az ő visszafogottan elegáns, természetszerető stílusukat.

A tágas és fényes nappali körül forog a világ. Az eredeti válaszfalazás teljes újragondolása lehetőséget adott egy nyitott, természetes fénnyel megvilágított konyha és nappali kialakítására. Az újonnan megnyitott térnek legfőbb jellemzői a természetes fény, a friss levegő közvetlen beáramlása a nappaliba a terasz felől, a rózsaszínnel kiegészített natúr színpaletta, amely egy átlátható, átjárható otthont teremt a fiatal párnak. Natúr, olajozott tölgy svédpadló, egyedileg készített lámpadobozok, reggelizőpult és a középpontba elhelyezett, fehér csempével kirakott kandalló reflektál a skandináv stílusjegyekre. Nagy összejövetelek alkalmával – a szomszédban, Rékánál elfogyasztott ebéd után – itt gyűlik össze a család és a barátok beszélgetni, meginni egy finom kávét a ropogó tűz mellett. Az elkülönített hálószobarész éjjel helyet ad a párnak a visszahúzódásra, míg nappal az udvarra kitekintő sarok tökéletes, inspiratív keretet biztosít a dolgozóasztalnál ülőknek. Nagy hatással vannak a fürdőszoba „királylányi” tematikájára az ott elhelyezett, különböző kincskeresésekből talált és az antik bútorokból átalakított darabok.

Az újragondolt otthon alaprajza és funkcionalitása, tudatosan kicentizett részletekkel, rejtett tárolókkal, kecsesen beépített polcokkal összességében eléri a kívánt célt, hogy kicsiből is nagyon sokat ki lehet hozni. Egy labirintusos, komplikált lakást sikerült nyitott, fényes, átjárható térré alakítani, amiben a visszafogottságra törekvő pár minden kelléknek és tevékenységnek ideális és elegáns helyet talál.

  

Olyan tereket tervezünk, ahol jó lenni, amely praktikus és szép. Az építészet lényegét a valós igények kiszolgálásában látjuk, eszközként tekintünk rá, ahol ügyfeleink személyisége, igénye és lehetőségei az elsődlegesek.

skandinavminimalnaturszinpal portre

Bunyik Emese
építész


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop