Rusztikus újrakezdés a kertvárosban

Mindig örömteli esemény egy tervező életében, ha régi ügyfelei bízzák rá újabb életterük kialakítását. Ezúttal egy csodaszép kislány érkezése okán váltották nagyobbra korábbi otthonukat a megbízók, egy békés külvárosi részen.

rusztikusujrakezdesakertvarosban 720

Amikor bővül egy család, természetesen megnő az igény a további négyzetméterekre. Nem történt ez másképp ezúttal sem, amikor Lilkó, a kis tündérlány megszületett. A házépítéshez megbízóim megtalálták az ideális helyet egy nyugodt, csendes környéken, amire a tervezés során sikerült olyan idilli, 90 négyzetméteres alaprajzot készíteni, ami megfelelt elvárásaiknak. A házba érkezve egy világos előszobában találjuk magunkat, ahová falba süllyesztett szekrény került, ülőpaddal. Szeretem kihasználni az alaprajz adta lehetőségeket, beépített tárolóhelyek kialakítására oly módon, hogy az ne legyen szembetűnő. Az előszobában és a nappali médiafalán is besimulnak a térbe a beépített bútorok, érvényesülni engedve a mobíliákat. Az előszobából a nappaliba lépve teljesen kitágul a tér, minden helyiségre jellemző, hogy úszik a természetes fényben. Az egyik igény a nagy konyha volt, hiszen a ház asszonya sok időt tölt itt, s hogy ne maradjon le semmilyen eseményről, beterveztünk egy kisebb tévét is a konyhaszekrénybe. Egy másik álom is megvalósult: a mosogató az ablak elé került. Erre sok háziasszony vágyik, sajnos azonban csak kevés helyütt alakítható ki ez a megoldás.

A közösségi tér fő eleme a saját tervezésű kályha, amelynek burkolatát és minden alkatrészét mi választottuk, a famunkákat pedig az asztalos készítette. Bár nem teljesen szokványos megoldás, a nappaliból nyílik a gyerekszoba és a szülői háló. Mindkét helyiségben találhatunk olyan megoldásokat, amelyek a család hölgytagjának keze munkáját és kreativitását dicsérik. Az egyik ilyen a hálószoba fénypontja, az ágy mögé helyezett fali dekoráció. Itt is elrejtettünk egy teljes belmagasságú szekrényt, ezzel felszabadítva az amúgy kis méretű teret. Szintén a nappaliból jutunk egy kisebb központi közlekedőn át az intim zónában, ahol jelenleg egy dolgozószobát alakítottunk ki, később gyerekszoba lehet, itt van a fürdőszoba, a vendégvécé és a mosókonyha. A házban felhasznált anyagok és színek rusztikus és skandináv stílusjegyeket hordoznak. A fehér, a bézs árnyalatok, földszínek, meleg tónusok nyugodt, otthonos hangulatot teremtenek, míg a zöld kiegészítők becsempészik a természetet az enteriőrökbe, megbízóim teljes megelégedésére.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

csaksemmipuder portre

Kádár Helen
enteriőrtervező, lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop