Finom díszbe öltözik a ház

Szépség, elegancia, finomság tükröződik a levegős és tágas ház minden szegletéből. A tervezésben ötvöződik a formaérzék szeretete és tudása. A sok hűvös és steril, minimál tér után felüdülés belépni egy ilyen személyre szabott otthonba.

finomdiszbeolt 720

Legyen a ház modern, szóljon a korról, a modern lakberendezésről, és természetesen a családiasságról, bensőségességről. A négytagú, két fiúgyermeket nevelő pár ezzel a kéréssel kereste meg a lakberendezőt. Miközben a terek színvilága visszafogott, az összkép életvidám, fiatalos, modern: a letisztult vonalak, a szögletes formák, a földszínek szépen jelennek meg egymás mellett, minden átgondolt, és összhangot mutat.
Öröm egy ilyen nagyléptékű térben karácsonyfát díszíteni! A fa klasszikus díszítést kapott, s jól érvényesül a tágas térben. A nappaliban a puha ülőfelületekkel ellátott kanapé fókuszpontot képez. Igazán látványos a négyzetet körbeíró ledszalag is a mennyezeten, amely a lámpák mellett garantálja a hangulatvilágítást. Négyzet a négyzetben: izgalmas dizájn a fényes felületű, fehér, ugyancsak négyzetet körbeíró szekrény a barna keretben. Noha láthatjuk, hogy a négyzet folyamatosan visszatérő motívum, a dekorációk, így például a homokszínű, puha szőnyeg, a szép textilek ebben a házban is öltöztetnek, lágyítanak. A lámpák is attraktívak, s ilyenkor, karácsonykor remek helyet kínálnak a dekorációnak.

A konyha hangulatáért a gerendás mennyezet felel. Természetesen nem klasszikus, ódon famennyezetről van szó, az asztalos furnéros, könnyített álgerendával hozza vissza az egykori gerendamennyezetek hangulatát. Itt a laminált padlólap találkozik a bárpult és a konyhabútor megnyugtató színvilágával, s tökéletes egységet alkot vele. Remek megoldás a fehér és a barna szekrényajtók váltakozása. A konyha egyébként – annak ellenére, hogy egy légterű a nappalival és az étkezővel – zárt sziget: így a háziasszonynak saját irodalmáűban minden a kezére áll.
A lépcső, mint építészeti elem jelenik meg a házban. Az üvegkorláttal övezett feljáró, a falazat, a vonalvezetés pontos és igényes minimalista megoldás. Nagyon fontos, hogy ott, ahol kisgyerekek vannak, biztonságos legyen a lépcső. Az üvegkorlát megfelel ennek az elvárásnak, a kényelmes falépcső ugyancsak. Az emeleten is tökéletes az összhang két generáció számára. A fürdőszobákban a tükrök, a szép és minőségi szaniterek, a színek összjátéka igényes egységet képvisel. Ugyan a ház egészére jellemző, hogy nincs sok textil a helyiségekben, az egyik fürdőszobában mégis elhelyeztek néhány puha darabot. A finomság, a következetesség, a modernitás a ház egészére jellemző, s hiába a kissé hűvös minimalista stílus, látható, hogy ez a ház örömöt okoz az itt élőknek, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop