A nyughatatlan blogger háza

Emily Henderson lakberendező sztárblogger a tengerentúlon. Folyamatosan kommunikál az olvasókkal, elmeséli, mit és hogyan alakít át otthonukban, hogyan változik minden folyamatosan. Rajongói jól ismerik a stílusát: színes, mozgalmas, lüktet az élettől.

anyughatatlanbloggerhaza 720

Úgy használom a házunkat, mint egy kísérleti laboratóriumot” – meséli nevetve Emily Henderson, aki bloggerként lett sztár Európában is. „Gyakran úgy érzem, hogy megtaláltam a tökéletes összhangot, majd hirtelen megváltoztatok mindent a szobákban. Hetven négyzetméteres, kertvárosi házunkat ezért évente akár többször is átrendezem.”. Ehhez természetesen szükség van egy jó nagy garázsra, ahol az éppen használaton kívüli kiegészítőket, textileket, kisebb bútorokat tárolja. Semmit nem adnak el, mert Emilynek bármikor eszébe juthat, hogy jól jönne a régi kék szőnyeg vagy a fehér, puha puff az új dizájnhoz. Most is így történt.

A tavasz közeledtével a kétgyermekes anyuka a sok rózsaszínt, ami addig a lakást jellemezte, eltüntette. Maradt ugyan egy-két kiegészítő, egy halványrózsaszín díszpárna, de alapvetően minden vidám és friss lett, mint egy üde, tavaszi csokor. A hagyományos térfelosztású házban a lakberendező kedvenc helyisége a nappali: csendes, kényelmes, ahol csak hátra kell dőlni a boldogságért. „Megdöbbentem, mennyire szeretek a házunkban sétálni, és meglátni ezt a szobát”. Az ovális faasztalt férjével egy vintage vásáron találták, és azonnal beleszerettek. Tökéletes gyerekbarát darab, veszélytelen, alacsony. Alatta egy pikkelymintás szürke, minőségi szőnyeg kapott helyet, a székek kényelmesek, modernek, a gyerkőc is biztonsággal felmászik rájuk. A kanapé önmagáért beszél: puha, lágy formájú, mégis modern, a párnákkal együtt igazi álomkuckó. A sok fényt a terasz adja, ahova közvetlen kijárás nyílik a nappaliból. Öt évvel ezelőtt, amikor új otthont kerestek, a terasz miatt döntöttek a ház mellett, szőnyeget, ülőgarnitúrát, asztalkákat helyeztek el rajta, virágokkal, gyertyatartókkal tették otthonosabbá. „Tulajdonképpen két nappalink van” – mosolyog Emily. „A terasz egy szoba szintjére emelkedett nálunk, egyedül televízió nincs. De mindez szükségtelen, hiszen itt van helyette a kert és a csillagos ég látványa!” A nappaliból egy fél szint különbséggel lehet feljutni az étkezőbe és a konyhába, itt egy dolgozósarok is kapott helyet. A modern életet élő házaspár nem akarta ajtókkal elszigetelni magát, így ez tűnt a legpraktikusabbnak. Egy ajtónyílást vágtak a konyha elé, az étkező birodalmát pedig jelzésképpen festetlen mennyezeti gerendák különítik el a tér egészétől. Itt is minden modern, könnyű, gyorsan tisztítható. Persze az intimitásnak is adtak teret. A szülők hálószobájába egy Németországban vásárolt, ferde fejtámlájú ágy került, két olasz dizájnlámpa és faltól falig matricatapéta. A gyerekszobával Emily megküzdött: tele akarta rajzolni a falakat saját kezűleg, egy gyerekkönyvből kölcsönzött figurákkal.

A siker nem maradt el: gyermeke egyik első szava az elefánt volt, s ma már az összes állat nevét betéve tudja. A kedves, szerethető tér minden szeglete a háziasszony munkája: ő csiszolta, festette a polcokat is, még a várandóssága ideje alatt. A varázslat nem maradt el: tulajdonképpen minden tökéletes – mondja Emily, és kacsint egyet – hamarosan megint új ötlete támad, és tervezgetni kezd…

  

A kétezres évek egyik első lakberendező-bloggere sikerét a vidám és színes lakótereknek, az egyszerű stílusnak és közvetlen személyiségének köszönheti. Több százezer követője van világszerte, a HGTV-n lakberendezői műsor házigazdájaként is bemutatkozott.

anyughatatlanblogger portre

Emily Henderson
www.stylebyemilyhenderson.com


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop