Az urbanitás temploma

Az Egue y Seta spanyol dizájnstúdió kreatív párosának barcelonai munkája ismét eredeti térkialakításaival, fiatalos, könnyed színkombinációival varázsol el bennünket.

Barcelonában, a katalán főváros szívében fiatal, kisgyermekes párnak újította fel 90 négyzetméteres háromszobás lakását Egue y Seta, a kreatív lakberendezőpáros, színeket, mediterrán és skandináv stílusokat keverve, csodálatos panorámától inspirálva. Az urbánus életimádókat azonnal rabul ejtheti ennek a 2017. évi lakástranszformációnak a sikertörténete.

A lakás a katalán főváros egy négyemeletes belvárosi épületében található, Barcelona központjában, szemben a híres Gaudi templommal, a Sagrada Familiával. Tulajdonosai, egy fiatal, kisfiúkkal beköltöző házaspár tisztában volt azzal a rendkívül szerencsés helyzettel, hogy a fenséges panorámát gyakorlatilag minden szobából élvezhetik. A méreteiben is nagyvonalúnak mondható lakás tágas nappalija egybenyílik a konyhával, lehetőséget adva a terek közötti könnyed közlekedésnek: három hálószoba, egy gardrób, két fürdőszoba és egy terasz tartozik a lakáshoz. A bejárattól közvetlenül egy nagy, egybenyitott térbe lépünk be, amely szerkezetileg jól átlátható, és déltől késő estig napfényben úszik. A nappaliban domináns, vörös téglafal hívja fel magára a figyelmet, textúrája melegséget ad a dominánsan fehér helyiségnek. A kék és sárga színfoltok kiváló színismeretről, Egue Y Seta színek iránti imádatáról tanúskodik, amelyek a többi dizájnrészlettel együtt a Földközi-tenger finom atmoszféráját hozzák be a napfényes otthonba.

A különböző zónákat érdekes vizuális tervezési részletek segítségével ügyesen választották el: erre példa a konyhapadlózat hatszögletű alakja, a nappali téglafala vagy az emelt platformon elhelyezkedő étkező. A térelosztók és az acélkeretes ablakok szintén a különböző vizuális térhatásokat hangsúlyozzák. Az üvegablakokkal három oldalról is körülvett étkező csodálatos panorámájával az egyik legvilágosabb pontja a lakásnak. Ezt az üvegházérzetet erősítik a dús, zöld levélzetű növények és a kopottas, shabby chic hatású, különböző formájú és színű székek, amelyek kerti bútorokra emlékeztetnek. Az ipari matt fekete acélkeretes ablakok és a függő lámpák azonban friss és modern hangulatot biztosítanak a térnek. A funkcionális családi otthon mellett a lakás tulajdonosai a csodálatos városi panorámához illő kényelmes teraszt is kértek a tervezőktől. Klasszikus burkolatokkal kölcsönöznek különös bájt a szobaszerű, hatalmas terasznak, amely a belterek folytatásaként a divatos kültéri bútoroktól vált igazán lakájossá, s ahová a konyhából is kiléphetünk, hogy megcsodáljuk a panorámát. Az egyszerűen lenyűgöző kültéri teret látva biztosan állítható, hogy Egue Y Seta ezen a fronton is megállta a helyét.

A barcelonai székhelyű dizájnstúdió üzletek, loftok, különleges terek, alkalmi kiállítások berendezésére specializálódott. Jellemző munkáikra az ipari jelleg és a modern lakberendezés ötvözése. Posztgraduális dizájnerképzést is tartanak Barcelonában, Madridban. azurbanitastemploma portre
Egue Y Seta
www.egueyseta.com 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop