Passzív ház, különleges hőszigeteléssel

Egyedülálló összefogás eredményeként épült az a környezetbarát passzív ház, melyet a Mihály György által jegyzett „Fészekrakók” mutat be. A ház építése során a szórakoztató-ismeretterjesztő filmben olyan modern környezetbarát technológiákat és ötleteket ismerhetnek meg a nézők, melyek nem csupán Földünket, szűkebb környezetünket, de az egyre dráguló energiaárak mellett pénztárcánkat, épülő otthonunk értékállóságát is védik.

 

 

Mihály György producer (ex Multimédia, ex InterCom) régi álmát valósította meg, mikor olyan házat és filmet alkotott, melynek révén megmutatja: a gazdaságos építkezés, a környezet védelme és az energiatakarékosság együtt él csodálatos, lakható, egészséges és pénztárcánk számára is elfogadható lakásmegoldásokban.

 

 

Épült egy ház

 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén álló passzív ház tervezése és építése során a legfőbb cél az olcsó, energiatakarékos üzemeltetés és a környezet védelme volt.

 

Az eredmény egy olyan ház, ahol minden kicsit más, mint az eddig megszokott.

 

Elérhető alternatíva lett, hogy nem kell aktív fűtésrendszer, hogy a szellőzőrendszer folyamatosan friss levegőt biztosít, így sosincs por, télen-nyáron jó a klíma, s az – egyre gyakoribb – allergiás tünetek is enyhülnek.

 

E ház ablakai télen beengedik és benn tartják a nap melegét, nyáron viszont védenek a meleg ellen, de mindig kinn rekesztik a káros sugarakat. A család használati melegvizét a Föld energiája adja. Nem szükséges sem csatorna, sem pedig emésztőgödör, a lakók takarékoskodnak a vízzel: a vegyszerekkel telített szennyvizet megtisztítják, az így nyert „szürke víz” pedig, az esővízzel együtt újra bekerül a ház vízháztartásának körforgásába, részben pedig a növényzet gyökérzónás öntözésére használják.

Készült egy film
Az építkezés másfél évét folyamatosan rögzítő képanyagból egy műfajában és jellegében egyedülálló szórakoztató-ismeretterjesztő film született, amely megjelenése pillanatában aktuálisabb, mint az első képkockák rögzítésekor bárki gondolta volna.
A klímaváltozás riasztóan szaporodó jelei, a hihetetlen tempóban emelkedő energiaárak, a közeljövőben bevezetésre kerülő energiatanúsítvány hírei mind összecsengnek a film legfontosabb üzenetével: amikor házat, otthont építünk magunknak és családunknak érdemes és fontos a megszokottól eltérő utakat keresni.

Az ARIEL INTERNATIONAL bemutatja Mihály György filmjét FÉSZEKRAKÓK Vágó: Mógor Ágnes és Völler Ágnes Szerkesztő: Somogyi Dóra Line Producer: Szántó Eszter Producer Mihály György Rendező – Operatőr: Dobóczi Balázs

További információ:
Schmidt-Szente Anikó
Telefon: +36 (20) 9138910
e-mail: aniko@antanaconsult.hu
www.feszekrakok.hu

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop