Az otthon közepe

A konyha az otthoni élet központja. A közös főzőcskézések, étkezések és sokszor a fontos beszélgetések színhelye. Menedék, kreatív kuckó és közösségi tér egyszerre.

azotthonkozepe 720

Nagyon sokat elárul rólunk, milyen a konyhánk: lehet akár letisztult, minimalista, klasszikus vagy modern, a lényeg, hogy otthon érezzük magunkat benne, legyen szó akár reggeli szendvicskészítésről vagy egész napos sütés-főzésről.

azotthonkozepe 1

Skandináv stílus

A fehér, skandináv stílusú konyhák világossága megnyugtató, minimalista, praktikus kialakításuk letisztult, mégis megkapó látvánnyal párosul. Kombináljunk bátran modern szekrényeket klasszikus székekkel, megfér egymás mellett az új és a rusztikus, merjünk kísérletezni! A kívánt hatás eléréséhez fektessünk nagy hangsúlyt a fa bútorok és dekorelemek használatára.

Hokedlik, sámlik, bárszékek: a letisztult vonalvezetésű darabok mindig helyet kapnak askandináv konyhában, legyenek akár klasszikus dizájndarabok vagy bolhapiacon szerzett kincsek.

azotthonkozepe 2
Loft hangulat

A brooklyni loftokat idéző konyhák sokszor műhelyre emlékeztetnek, jellemző rájuk a nyitott polcos tárolás, illetve az eklektikus berendezés: például indusztriális fém bútorok ötvözése klasszikus vonalvezetésu fa darabokkal. A loft stílusú konyhákat otthonossá tehetjük játékos kiegészítőkkel, növényekkel, jópofa színes tárgyakkal. Gyakran felbukkan e helyiségekben a téglafal is egyedi hangulatot varázsolva az enteriőrbe.

azotthonkozepe 3
Kissé meglepő, de hasznos elem lehet akonyhában a krétafal is. Írhatunk rá fontos recepteket, emlékeztetőket, és a gyerekeknek is örömet szerezhetünk, csak adjunk kezükbe színes krétát, hogy kiélhessék művészi hajlamaikat.

azotthonkozepe 4
TOP 5 TREND

 

  • A MÁRVÁNY HASZNÁLATA ISMÉT NAGYON NÉPSZERŰ a modern konyhában. Legyen szó akár konyhapultról vagy burkolatról, remekül mutat a helyiségben, és könnyű tisztítani. Manapság már könnyen találhatunk elérhető árú darabokat.
  • A METRÓCSEMPÉVEL IS FELDOBHATJUK KONYHÁNKAT. Idei trend, hogy a csempeburkolat nem csak egy sávot fed le a falra szerelt konyhaszekrények alatt, a határ most már a plafon.
  • NEM CSAK A CSEMPEBURKOLAT ÉRHET A PLAFONIG: ha kevés helyünk van, nyugodtan építsük be vertikálisan az egész konyhafalunkat polcokkal.
  • NAGYON NÉPSZERŰEK IDÉN IS A RÓZSAKVARC SZÍNŰ és a réz, illetve sárgaréz színű konyhai eszközök, amelyek remekül mutatnak a legtöbb konyhabútor mellett.
  • HA SOK SZAKÁCSKÖNYV AKAD A HÁZNÁL, érdemes beépített könyvespolcot készíttetni a konyhapultba. A nyitott polcon sorakozó tarka borítójú szakácskönyvek színt visznek konyhánkba, és ha új receptet szeretnénk kipróbálni, pillanatok alatt kéznél vannak.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop