Fafelületek

Az élő fa természetes környezetünk része, megmunkálás után pedig épített világunk fontos alapanyaga. Napjainkban, a mesterséges anyagok korában épp olyan jelentős szerepe van, mint az elmúlt évszázadokban, évezredekben volt. Hiszen könnyű, jó hő- és hangszigetelő, tapintása természetes, színe, rajzolata változatos, és összetéveszthetetlenül egyedi, jelenléte környezetének pedig kellemes, otthonos érzést nyújt.
fafeluletek1709 720

 

Csiszolva vagy átfestve
Sokszor felmerül a kérdés, hogy a régi, valódi fapadlót, parkettát felszedjük-e vagy inkább felújítsuk. Amennyiben a parketta állapota megengedi, és amennyiben tudomásul vesszük, hogy a felújított padló nem jelent egyet az új padlóval, mindig érdemes inkább a padló megmentése mellett voksolni. A döntésben – hogy milyen felújítási, felfrissítési módot válasszunk – számtalan interneten fellelhető diy cikk és szakember segíthet, de akár mesteremberre bízzuk a felújítást, akár saját kezünkbe vesszük a dolgot, mindenképpen egyedi lesz a végeredmény. A természetes anyag bájához egyedi dizájnt adva karakteres otthonra tehetünk szert.

fafeluletek1709 1
FARROW&BALL

fafeluletek1709 2
DULUX

Halszálkában
Nem kell röstellkednünk és eltüntetni a klasszikus halszálkamintában lerakott parkettát sem, hiszen napjainkban ez a felület reneszánszát éli. Sőt! A gyártók újabban különböző variációit is elérhetővé teszik a vásárlók számára ennek az érdekes és izgalmas lerakási módozatnak. Ne féljünk vegyíteni sem a halszálkamintát a párhuzamosan lefektetett faelemekkel, hiszen a végeredmény így még különlegesebb lesz.

fafeluletek1709 3
MARAZZI TREVERKCHIC

fafeluletek1709 4
SCHULBERG DEMKIW ARCHITECTS

Vizes helyiségekben
Fürdőben, konyhában sokan még mindig ódzkodnak parkettát, fapadlót letenni, pedig sok cég kínálatában megtalálhatók a kimondottan vizes helyiségekbe kifejlesztett típusok is. Amennyiben padlóra nem merjük letenni az igazi fát, abban az esetben tehetjük falra is, lehetőleg minél távolabb a vízvételi lehetőségtől, és gondoskodjunk a helyiség megfelelő szellőztetéséről.

Fa a falon
Tévedünk, ha azt hisszük, hogy egy fával burkolt falú ház csak nyaraló hangulatú lehet. Számtalan stílushoz és színvilághoz illik a fa, attól függően, hogy rétegelt lemez, bontott fa vagy mérnöki műgonddal tervezett és kivitelezett dirib-darabokból készített falburkolat a végeredmény. Akár a sima felületű, akár a már említett 3D hatású vagy éppenséggel a „fugával” készített falburkolatok gyönyörű felületeket eredményeznek, továbbá mélységet, fókuszpontot adnak egy-egy enteriőrnek.

fafeluletek1709 5
HGTV.COM

TOP 5 TREND

fafeluletek1709 6

  • ÓVATOS LAKÁSTULAJDONOSOKNAK alternatívaként az egyre élethűbb fahatású hideg- és vinilburkolatok jelenthetik a megoldást, ez utóbbiak ráadásul a meglévő burkolatra is rátehetők.
  • FALON IGEN TETSZETŐSEK ÉS DIVATOSAK a 3D hatást eredményező megoldások.
  • NE FÉLJÜNK BONTOTT FÁT ALKALMAZNI otthonunkban. Megfelelő kezelés után a kártevőktől nem kell félni, a Wow! hatás pedig nem marad el, ráadásul mindeközben a környezetet is kíméltük.
  • KORÁBBAN KIMONDOTTAN HOMOGÉN, görcsmentes felületeket a rusztikusabb felületek váltották le, amikor is akár a fa hibáit is belekomponálhatjuk a végső felületbe.
  • ÚJRA DIVAT A PADLÓTÓL AKÁR ELÜTŐ, fehér színű, magas, klasszikus lábazat, illetve a színre mázolt alacsony vagy középmagas lambéria, falburkolat is.

 

 

 
 
 
 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop