Praktikum és dizájn a fürdőben

Hiába rohan a világ és érezzük úgy, hogy már sosem fogjuk utólérni, mindig kell időt szakítani magunkra, testünkre, egészségünkre. Ehhez nem is lehetne ideálisabb helyiséget találni a fürdőszobánál, hiszen egy hosszú, fárasztó nap után ide vonulunk vissza, zárkózunk be egy kis időre. Amennyiben fürdőnk tervezésére is legalább annyi időt fordítunk, mint a lakás közösségi tereire, akkor tökéletesen feltölthet bennünket egy kellemes fürdő hangulatosan kialakított fürdőszobánkban.
praktikumesdizajnafurdoben 720

 

Tapéta a fürdőben 

Ma már egészen elképesztő mennyiségű tapétaválaszték áll rendelkezésre a boltokban, online webshopokban, így ha meggyőződtünk róla, hogy az általunk leginkább vágyott darab alkalmas vizes, párás helyiségben is, akkor vágjunk bele bátran, és tegyük különlegessé fürdőnket. Nem kell feltétlenül körbetapétázni a helyiséget, elegendő csupán egy-egy falszakaszt bevonni, kiemelve vele egy-egy szebb szanitert, sarkot, szegletet is akár.

praktikumesdizajnafurdoben 2

HEPHAISTOS

Különleges tükrök és mosdók 

A tükröket vehetjük boltban, vágathatjuk üvegeseknél, kereteztethetjük képkeretezővel, integrálhatjuk csempe síkba vagy egy polcocska ajtajába, vehetünk hátulról megvilágítottat vagy fűthetőt, de nincs is annál hangulatosabb, mint amikor igazi régiségeket, ritka kincseket használunk ilyen célra. Kinek a kisebb, kinek a nagyobb példányok tetszenek jobban, tehetünk belőle egyet, kettőt vagy egy tucatot, mindenesetre egy érdekes mosdópult fölé elhelyezett különleges tükör tökéletes fókuszpontja fürdőszobánknak.

praktikumesdizajnafurdoben 1
CAITLIN WILSON

Hatszög és halszálka minta
Egyre nagyobb divatnak örvend a hatszög- és a halszálkaminta. Előbbi barátságossága, utóbbi eleganciája miatt. Mind klasszikus, mind rusztikus, mind modern stílusú fürdőkben megtalálják a helyüket e formák, minták, függetlenül attól, hogy egyszínűek avagy mintásak-e. Ha ezeket azután tovább színezzük vagy mintázzuk, egészen különleges összhatást, végeredményt érhetünk el.

praktikumesdizajnafurdoben 3
DOMAINEHOME.COM

 

TOP 5 TREND

praktikumesdizajnafurdoben 4 

  • A SZABADON ÁLLÓ KÁDAK vagy lábas kádak már a kisebb fürdőkben is hódítanak.
  • A LAKÁSSAL ÖSSZHANGBAN LEVŐ, szoba hatású fürdők egyre kevesebb csempét kapnak. Néha már csak egészen apró területekre korlátozódik a hidegburkolat, és a helyiséget a szobákban is megjelenő szegőléc keretezi.
  • AZ ÚJRAHASZNOSÍTOTT BÚTOROK tárgyak, kiegészítők újabban a fürdőszobákban is főszerepet kapnak.
  • A KLASSZIKUS CEMENTLAP a fürdőszobákban is teret nyert, emellett a szokatlan formájú, méretű és elhelyezésű, akár szabálytalanul vagy random módon elhelyezett hidegburkolatok is ellepik a fürdőszobák egy-egy felületét.
  • A LÉTRÁK TÖKÉLETESEK TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÁSRA, legyenek akár újak, akár megmentett régi darabok.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop