Festékek, színek, érzések…

A magyar festékpiac meglehetősen koncentrált, hiszen három gyártó (Trilak, Akzo Nobel, Polifarbe) képviseli a forgalom 70 százalékát. Mára majd’ minden második vásárló dönt a több mint százéves múltat maga mögött tudó Trilak festékek valamelyike mellett, legyen az professzionális vagy egyéni felhasználó. E sikertörténetről, és Herczeg Zoltán, a színekért rajongó divattervező festékkalandjairól is beszámolunk.

 

 

Hogy minek köszönhető a Trilak erősödése a recessziós környezet ellenére? Raskó Attila, a Trilak Festékgyártó Kft. marketingigazgatója a cég erős márkáinak, a folyamatos beruházásoknak, a piaci újdonságoknak és persze a dedikált munkatársaknak tulajdonítja a sikert. Az idők folyamán az erős, hagyományokkal rendelkező, Superbrands és Magyarbrands díjakkal egyaránt kitüntetett márkanevek, mint a Héra, a Trinát vagy a Lazurán szinte magukért beszélnek.
Természetesen a hagyományok tisztelete mellett a beruházásoknak is fontos szerep jut, és nem állhatnak meg: a cég 2010-ben 365 millió, 2011-ben 418 millió forintot ruházott be, 2012-ben 338 millió forintot fordít fejlesztésekre. Hogy erre vásárlói oldalról is megmutatkozik az igény, azt többek közt az is mutatja, hogy a Trilak új (az elmúlt négy évben bevezetett) termékeinek forgalmi aránya közel 8 százalékot tesz ki.
E mellett a Trilak volt az első cég, amely a nehéz gazdasági körülmények között olyan támogatási lehetőséget ajánlott a magyar kereskedőknek a Trilak Stúdió bolthálózat létrehozásával, ami biztosíthatta számukra a talpon maradást, megerősödést, a festők továbbképzését pedig egy ingyenes, moduláris rendszerben vállalta fel. Mára 34 Trilak Stúdió található országszerte. Idén hat új boltot alakul át.
A Trilak nem feledkezik meg a színeket kreatívan kezelő szakemberekről sem. A Lakberendezők Országos Szövetségének aranytámogatójaként arról született külön megállapodás, hogy lakberendező tanulóknak és LOSZ-tagoknak külön lakberendező modul képzést indít.
Üzleti tevékenysége mellett szívvel-lélekkel segít a Trilak. Tavaly 32 intézmény felújításához ajándékoztak összesen 93 alkalommal, 18000 liter festéket. Iskolák, óvodák, kórházak, könyvtárak, színházak, játszóterek és közösségi terek felújítása valósult meg minőségi Trilak termékekkel. A Budapesti Városszépítési Programban, és egyéb, a fiatal képzőművészeknek is teret adó kezdeményezésben is ott vannak. Ékes példák a Tűzfal projekt keretein belül Budapesten a Király és a Dohány utcában kifestett játszótéri tűzfalak. Jelenleg egy különleges, óriás méretű faldekoráció készítése mellé álltak a Nemzeti Színház 10. évfordulójának alkalmából, amely a Nemzet Színészei közül kilenc elhunyt, kiváló és elismert magyar művészt jelenít meg a Rákóczi híd pesti lábazatán.

{gallery}images/stories/verysimple/trilak/01{/gallery}

Fejezd ki önmagad! Használd a színeket!
Herczeg Zoltán divattervező, a cég évértékelő sajtótájékoztatójának házigazdája szívesen beszélt a színek hangulatteremtő, térformáló és kifejező erejéről, ami a divatban és a lakberendezésben egyaránt fontos. Divattippje 2012-re egészen egyszerű, és tőle egyáltalán nem szokatlan: „Fejezd ki önmagad!”
„Amióta divattal, divattervezéssel kezdtem foglalkozni, sőt, már jóval előtte is, a nagyon erős, élénk színek foglalkoztattak. Soha nem kedveltem a feketét, szürkét, fehéret. Ruháimon is szinte kizárólag élénk színek jelentek meg, főleg a piros, narancs, újabban a pink, magenta, ciklámen. Mikor saját üzletem lett, az volt a vágyam, hogy a boltomat is ugyanúgy tudjam felöltöztetni, mint saját magamat, ergo a falakra húzom a ruháimat, a rám jellemző dizájnt,. Ez 10–15 évvel ezelőtt hatalmas problémát jelentett, mert a fehér alapfesték sehogyan sem akart élénkülni, sötétedni, hiába nyomtam bele egymás után a színező pasztákat… Később, amikor lehetőség nyílt a festékboltokban szín kikevertetésére, elsők közt tértem be. Időt és pénzt nem sajnálva színeztem újra az otthonomat és az üzletemet a saját képemre. Ekkor lett a mostani üzletem fala magenta” – mesélte a beltéri falfestékekkel való kalandjait Herczeg Zoltán, miközben végigpörgette kezében a Trilak legnagyobb, 2175 színt tartalmazó NCS+RAL kártyáját.
Hihetetlen, mennyit fejlődtek a festékek, a színek! Az egyszeri földlakó kész színekből válogathat, megveszi a dobozba zárt színes festékköntöst, és otthon azt úgy húzza fel a falára, ahogy csak óhajtja… Ugyanúgy megjelennek itt is a csodás színkompozíciók, mint a divatiparban, az enteriőrdizájn területén vagy az autók esetében.

Kedvet kaptam újra átalakítani! Pedig nem is olyan rég történt, hogy egy nyaralás után az ajtón átlépve egyszerűen rám tört, hogy a vibráló piros falakat kicsit „megnyugtassam”. Borsózöldre cseréltem a vöröset.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop