Kényelem a falból

Alacsony hőmérsékletű falfűtés és -hűtés egyetlen rendszerrel, mindezt energiatakarékosan? Ez az Uponor Renovis gipszkarton rendszer. Kellemes hőérzetet biztosít, és ellátható bármilyen hőforrással.

kenyelemafalbol 720

Fűtés és hűtés egy rendszerrel?
Lehetséges, hogy a helyiségeket télen melegen, nyáron pedig hűvösen tartsuk ugyanazon rendszerrel? Természetesen, ha felületfűtési és -hűtési rendszerben gondolkodunk. A falfűtés és -hűtés különösen kellemes klímát biztosít otthonunkban, a radiátorok nem foglalnak helyet a belső térből, és egészségügyi szempontból is jó választás, nem kavarja fel a port a lakásban. A rendszer különösen felújítási célú használat esetén nyújt előnyöket, amikor egész falakat állítanak helyre, illetve ha a padlófűtés nem elegendő a helyiség melegen tartására, kiegészíthető falfűtéssel. A lakásfelújítás felületfűtéssel és -hűtéssel egy hosszú távú, fenntartható megoldás, valamint a lakás/épület értékét is növeli.

Megbízhatóság
Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használata környezetvédelmi szempontból egyre fontosabbá válnak napjainkban. A felületfűtés és -hűtés egy hosszú távú megoldás, a megújuló energiaforrások ideális használatát biztosítja. Ugyanazon hőérzetet alacsonyabb hőmérsékleten érhetjük el, mint más fűtési megoldásokkal, az energiát a lehető leghatékonyabban felhasználva, és a CO2 kibocsátást csökkentve.

kenyelemafalbol 1
Egészség és jó közérzet
A falfűtés nemcsak környezetbarát technológia, de a mi egészségünkre is hatással van. Megelőzhető a falak és a mennyezet penészedése a különböző falfelületek egyenletes fűtésnek köszönhetően. A felületfűtési rendszerek nem keverik fel a port, így az allergiás tünetek csökkennek a belső terekben is.

A falfűtés és -hűtés előnyei:

  • Kényelmes: 22°C-os hőmérsékletet tud biztosítani, de alacsonyabb hőmérsékletű rendszerrel így alacsonyabbak az energiaköltségek.
  • Rugalmas: egyszerű beszerelés, bárhol, bármikor alkalmazható – az egész épületben vagy akár csak egyetlen szobában
  • Gyors: akár 3 szoba egyetlen nap alatt.
  • Költséghatékony: akár 64 százalékkal csökkenhetnek az energiaköltségek az energiahatékony felhasználásnak köszönhetően.
  • Praktikus: nincs többé radiátor, értékes belső tér szabadul fel.
  • Sokoldalú: az Uponor rendszerek télen hűtésre, nyáron fűtésre is használhatók.
  • Egészséges: megelőzhető a penész és csökkenthetők az allergiás tünetek.

Az Uponor Renovis rendszer lehetővé teszi felületfűtés kialakítását akár egyetlen helyiség számára is a meglévő radiátoros, magas hőmérsékletű rendszerbe illesztve. A meglévő fűtési rendszert nem szükséges lecserélni, elegendő egy, a felhasználó igényeinek megfelelő kiegészítés. Ezzel csökkennek a költségek, és a tervezőnek is sokkal nagyobb szabadsága van az egyes helyiségek felújításakor.

kenyelemafalbol 2
A Renovis megoldja a tipikus felújítási problémákat. A felületfűtéssel történő felújítás során fellépő problémák könnyen kiküszöbölhetőek az Uponor Renovis alkalmazásával:

  • Akkor is felszerelhető meglévő falfelületekre / mennyezetekre, ha azok rossz állapotúak (pl. sérült vakolat, egyenetlen mennyezet).
  • Teljes, részleges vagy szükség szerint lépésről lépésre ütemezett felújításhoz egyaránt alkalmazható. A mennyezet vagy fal szigetelése könnyen beépíthető.
  • Rövid idő alatt felszerelhető, tiszta szerelést biztosít.
  • A spotlámpák közvetlenül a panel középső részébe illeszthetők.

További információ: Uponor falfűtés és falhűtés rendszerek

 

 
uponor logo
Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com

Ajánlatkérés:
E-mail: ajanlat@uponor.com
T. +36 1 886 4550
www.uponor.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop