Mire figyeljünk zuhanyozó építésénél?

Annál bosszantóbb nincs is, mint amikor a gyönyörűen felújított fürdőszobáról használat közben kiderül, hogy rossz a kivitelezés, és folyton törölni kell a mindenfelé csorgó fürdővizet. A bosszankodáson kívül még más veszélyt is rejt a jelenség: vízköves csempét, gyors penészesedést, vizes falakat, átázást. Néhány apró tippel el lehet kerülni a költséges hibát, és hogy folyton szakembert hívjunk.

mirefigyeljunkzuhanyozoepitesenel 720

Az épített zuhanykabinoknak valóban számos előnyük van, nagyon divatos is manapság, de kialakításuk sajnos sok veszélyt is hordoz, főleg, ha nem szakszerűen van kiépítve. A leggyakoribb panaszok:

  • csorgó víz ott, ahol azt egyáltalán nem szeretnénk;
  • vizes és penészes falak, nedvesedő szomszéd helyiségek, rossz, dohos szag…
  • tocsogó födém.

mirefigyeljunkzuhanyozoepitesenel 2
A hiba javítása utólag már nehéz, nem beszélve a jelentős időveszteségről, bosszúságról és a költségekről. A titok abban rejlik, hogy elsőre kell jól megcsinálni, professzionális termékekkel és tökéletes technológiával. Számtalan kérdésre kell odafigyelni, nézzük a két legfontosabbat.

Mi az a két dolog, amire feltétlenül oda kell figyelni zuhanyzó építésénél?

1. Lejtés

2. Vízelvezetés és –szigetelés.

A padlókat minimum 2 százalékos lejtéssel kell kialakítani, hogy el tudják vezetni a vizet. Erre a PlanitopFast 330 a tökéletes megoldás: állékony, 3-30 mm-ig húzható, padlón és az oldalfalon is használható.

mirefigyeljunkzuhanyozoepitesenel 1
A legkisebb vízszigetelési hiba is fürdőszoba beázáshoz vezethet. A tökéletes vízszigetelés kialakítására számos Mapei termék alkalmas. A hagyományos és megbízható Mapelastic-on és Mapegum WPS-en kívül gyors és egyszerű kivitelezést tesz lehetővé az egykomponensű Mapelastic Aquadefense. Két rétege összesen 1 mm vastag, ami gazdaságos 1 kg/m2 anyagfelhasználást jelent.

A negatív sarkokban hajlaterősítő szalagként a Mapeband PE 120 alkalmazható. Ragasztásnál 60×60-as lapméretig az Adesilex P9, nagyobb lapok esetén indokolt S1-es kategóriájú, például Keraflex S1 ragasztó használata.
Összefoglalva, amire szükség lesz:

  • Planitop Fast 330
  • Mapelastic vagy
  • Mapegum WPS vagy
  • Mapelastic Aquadefense
  • Mapeband PE 120
  • Adesilex P9 vagy
  • Keraflex S1.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításhoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

maapeilogo 2018

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop