Tippek a tartós vízszigeteléshez

Fürdőszobáinkban mindennapos, hogy a zuhanyzóból, fürdőkádból kicsapódó víz vagy a fürdés közben keletkező pára a burkolatfugák hajszálrepedésein keresztül átszivárog az épületszerkezetbe, erősen károsítva azt. Hogyan kerülhető el mindez? Használjunk kenhető vízszigetelést!

tippekatartosvizszigeteleshez 720

1. Hol használjuk?
A tartós eredmény érdekében minimum a zuhanytálca alját és a zuhanyzó falát, a mosdók és a kád környékét érdemes ellátni vízszigetelő anyagokkal.

2. Figyeljünk az alapfelületre!
A kenhető vízszigetelés előtt az alapfelületnek (pl. beton, esztrich, mész-cement alapvakolat) minden esetben ki kell száradnia. Nedves, vizes felületre nem lehet felhordani, mert a tapadás nem lesz megfelelő.

3. Előkészítés
A vízszigetelést megelőzően a felületet a megfelelő tapadás érdekében alapozni kell, nem szívóképes alapfelületek esetén Murexin D4 Tapadóhíd Rapiddal, szívóképes alapfelületeknél Murexin LF 1 Mélyalapozóval.

4. Nem mindegy, mennyi ideig tart a felújítás?
A fürdőszoba nehezen nélkülözhető, a felújítás során mielőbb szükség van rá, ezért olyan anyagokat válasszunk, amelyek segítségével gyorsabban újra igénybe tudjuk venni. A Murexin 1 KS Folyékonyfólia gyors megoldást nyújt, 3 óra után burkolható.

5. Szakmunka
A szigetelőanyag felhordását bízzuk szakemberre! A tökéletes eredmény érdekében a kenhető vízszigetelést minimum 2 rétegben kell felhordani. Az előírás szerinti felhordást már mi is ellenőrizhetjük, hiszen a két réteg megléte ellenőrizhető a sárga és kék színű 1 KS Folyékonyfólia használatával.

6. Ne feledjük a rendszerkiegészítőket!
Ahhoz, hogy a vízszigetelés tartós legyen, használjunk Murexin rendszerkiegészítő elemeket: a fal- és padlócsatlakozásoknál a hajlaterősítő szalagot, a pozitív és negatív sarkokban pedig a külső és belső sarkokat kell elhelyezni.

7. Fontos az ellenőrzés
A két réteg kenhető vízszigetelés felhordása és száradása után javasolt ellenőrizni, hogy a kenhető vízszigetelés és rendszerkiegészítő elemeknél nincsenek-e hiányosságok: például mindenhol fedve van-e vízszigeteléssel az alapfelület, vagy a vízszintes és függőleges csatlakozásoknál a sarokképzés megfelelő-e, nem hiányos-e, ahol a víz elfolyhat és károsítja a szerkezetet.

8. Nem mindegy a sorrend sem
Javasolt először a függőleges felületeket elkészíteni a kenhető vízszigeteléssel és a csempeburkolat felragasztásával, mert ha az aljzatra is felhordjuk a vízszigetelést, akkor a függőleges felületek burkolásakor könnyen kárt teszünk, azaz átszakíthatjuk a szigetelést, amely későbbi problémákhoz vezethet.

9. Használatbavétel
A tartós eredmény érdekében a vízszigetelést követően használjunk Murexin flex ragasztót és flex fugázót!

tippekatartosvizszigeteleshez 1

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop