Olaszos húsgolyóval és parmezánnal sült burgonyás brokkoli



olaszoshusgolyovalsultbrokkoli 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 nagyobb brokkoli (kb. 50 dkg), 50 dkg burgonya, 2 evőkanál sertészsír, 50 dkg darált sertéshús, 2 gerezd pucolt fokhagyma, 1 teáskanál szárított oregano, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 1 teáskanál szárított rozmaring, 10 dkg parmezán sajt vagy Grana Padano, só

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízbe nmajdnem puhára főzzük. Lecsepegtetjük, összekeverjük a zsírral, enyhén megsózzuk, és a tepsibe szétterítjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és szintén a tepsibe tesszük. A darált húst 2-3 teáskanál sóval ízesítjük, hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük az egyik gerezd fokhagymát, majd jól elkeverjük, és diónyi gombócokat formálva a tepsibe helyezzük.
Az egészet az előmelegített sütőben lefedve (alufóliával) 20 percig sütjük, ezután levesszük a fedést, a zöldségekre, gombócokra reszeljük a sajtot, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a maradék fokhagymagerezdet ráreszeljük a megsült ételre, enyhén sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és összeforgatjuk. Tálalásnál durvára vágott friss petrezselyemmel és néhány csepp citrommal ízesítjük.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop