Modern és magyaros

Judit és Márk feladata egy uniszex babaszoba kialakítása. Viki, a tulajdonos nem rajong a harsány színekért, viszont kifejezetten szereti a magyar népi motívumokat. A küldetés nem könnyű, azonban a Térnyerők nem ismernek lehetetlent.

 

02

 

jöjjön az ihlet

Uniszex babaszoba?! A választás a bézs és fehér alapszínekre esett, amihez később akár fiús, akár lányos színek is ízlésesen társíthatók. Mivel Viki nem kedveli a hagyományos gyerekbútorokat, amiket néhány év elteltével kinő a gyermek, ezért hosszú távra rendezkedtünk be. Nagy kinyitható ágy és háromajtós szekrény, valamint néhány felújított régi darab került a szobába. A műanyag játéktárolók helyett pedig fa ládák és gyümölcsösrekeszek újragondolása mellett döntöttünk.

“Örülök, hogy Judit megmutatta, hogyan lehet népmesemotívumot festeni a falra”

“A kommersz babafüggők helyett egy szép faág és néhány finom dísz megteszi a hatását”

Lesd el az ötleteket!

A falak fehérségét meghagytuk, de a nagy ágy mögötti falrészt világosbarnára festettük, megtörve ezzel a fehér steril hatását. Az ágy fölé egy különleges, keretbe feszített csirkehálóból készült fotótartót akasztottunk, amire fa csipeszekkel rögzíthetők a családi képek. A kiságy fölé belógó díszhez csak faág, festék (babafesték!), szalag, néhány díszítő elem és egy ragasztópisztoly szükséges. Egy méretesebb faágból akár ruhaállvány is készíthető, amelyen a babaruhák mini vállfákra akasztva sorakozhatnak. Az éjjeli szekrény egy régiségkereskedésből való, ami felújítva tökéletes kiegészítője a szobának. Rajta az asztali lámpa Viki keze munkája: a pöttyös ernyős lámpabura fehérre fújt, összeragasztott konzervdoboztalpakon áll. A horgolt babacipő egy fa keretbe ragasztva kedves dekoráció. A népmesemotívum felfestéséhez az internetről töltöttünk le sablont. Kinyomtattuk, és indigóval átrajzoltuk a falra, majd vékony ecsettel megfestettük.

“A baba megérkezése után a népmesemotívum közepébe a gyermekünk nevét is felfestem majd”

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop