Lakástrend 2003

Immár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a Lakástrend és Design Kiállítás. A korábbi rendezvények tematikáival ellentétben a kiállítás rendezője, az Ambienta Kft. idén különösen nagy hangsúlyt fektetett a mindennapjaink környezetében megjelenő dizájn bemutatására.

 

 

 

megmérettetésre és komoly bemutatkozásra ad lehetőséget a hagyományőrzőnek is nevezhető lakberendezési kiállítás a hazai és külföldi lakberendezési cégek, kereskedők és gyártók számára. Ezen a kiállításon nem lehet nem újat és egyedit bemutatni. A nemzetközi hírű cégek, az egyedi tervezés ismert dizájnerei és a szakma legnagyobbjainak felvonultatása azt jelzik, hogy hazánkban is folyamatosan fejlődő irányba indult el a modern lakberendezés.

 

Bár a kiállítás filozófiája a modernség és a minimalizmus jegyében fogalmazódott meg, idén a klasszikus, polgári stílust képviselő cégek is megjelentek, és érdeklődő szemekre találtak. Megjelenésüket, annak helyénvalóságát erősítette a Classic Home Antique dizájntörténeti tárlata is. A Classic Home Antique részletesen, szakaszokra bontva mutatta be a mai modern bútorok eredetét, azok kialakulásának menetét, a bútorstílusok periodikus változását. Találkozhattunk olyan neves magyar tervezők munkáival, mint Kozma Lajos, Breuer Marcell, a külföldi tervezők közül Marcell Krammerer, Otto Wagner.

 

A Lakástrend programját színesítette az a szakmai előadássorozat, melyen belül a Lakberendezők Országos Szövetsége képviseletében Szalai András, Mózer Noémi és Ebedli Gyula tartott előadást – A lakberendezés fontossága és feleslegessége” címmel. A – + – DESIGN” – a design fontosságának népszerűsítése címmel komoly szakembergárdát vonultattak fel a rendezők, mint S. Hegyi Lucia, Réz András, Bojár Iván András, Pohárnok Mihály, Simon Attila, Ernyei Gyula, Zalaváry József és Várhelyi Judit.

 

Az idei Lakástrend kiállításon az érték- és az időtálló formák, az átgondolt térkihasználás, a tökéletes technikai megoldások és a dizájn harmonikus ötvöződése jellemezte a kínálatot, ahol a kialakítás terén maximális szabadságot adó bútorok jelentek meg.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop