Aktuális

5. LafargeHolcim Awards pályázat

Elindult a visszaszámlálás a 2 millió dolláros fenntartható építészeti pályázat lezárásáig. 2017. március 21. napjáig várják az 5. Nemzetközi LafargeHolcim Awards versenyére az előrehaladott tervezési fázisban álló projekteket az építészet, a magas- és mélyépítés, a tájépítészet és várostervezés, valamint az építőanyagok, építési termékek és technológiák területéről. A verseny ,,Következő Generáció” kategóriája a fiatal szakemberek és hallgatók ötletei számára nyitott.

Az okosnál is okosabb napelem - Jinko Maxim

Sokan szeretnének napelemes rendszert telepíttetni a házunkra, hogy az elkövetkező évtizedekre megtakarítsák a villanyszámlát. A napelem nem terheli a környezetet, a villamos energia előállításához nincs szükség szén vagy kőolaj elégetésére, se atomerőműre. Maguk a napelemek is 98 százalékban újrahasznosíthatók.

Baumit tanácsok homlokzatfelújításhoz

A ház külső homlokzata időnként ugyanúgy felújításra szorul, mint a lakás belseje. 15-20 év alatt sajnos megsérülhet, elpiszkolódhat a ház fala, és időszerűvé válik a homlokzat hőszigetelése, vagy a már meglévő szigetelő rendszer még inkább energiahatékonyabbá tétele egy új réteg hőszigeteléssel. Mindezekkel nemcsak újjászületik a ház, hanem az ingatlan értékét is növeli.

Kényelem a falból

Alacsony hőmérsékletű falfűtés és -hűtés egyetlen rendszerrel, mindezt energiatakarékosan? Ez az Uponor Renovis gipszkarton rendszer. Kellemes hőérzetet biztosít, és ellátható bármilyen hőforrással.