Igényes belsőépítészet, egyedi termékek

Igényes belsőépítészet, egyedi termékek

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Dizájnközpontú gondolkodás, igényes belsőépítészeti és lakberendezési munkák, egyedi dísztárgyak és műalkotások – a világ vezető dizájnereinek termékpalettájából. Ez a VA Design: hazánk egyik vezető belsőépítészeti és lakberendezési központja.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 720


A történet több mint 15 évre nyúlik vissza, amikor is Vincze Ágnes – elismert, diplomás belsőépítész és formatervező – megalapította a VA Design Kft-t. A kezdetben még csupán 320 négyzetméteres stúdiójuknak a budapesti Campona Bevásárlóközpont adott otthont ekkoriban, majd 2004-től már egyre frekventáltabb helyekre költözhettek, a főváros szívébe. 2006-ban a Paulay Ede utcai szalonban, 2010-ben már a Király utca 26. szám alatt lelhettünk rá a stílusos belsőépítészeti stúdióra, amely anno a VAM Design Center épületében kapott helyet, napjainkban pedig már több mint 500 négyzetméteren várják az érdeklődőket a MaxCity Lakberendezési Áruházban.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 1
VA Design és VAM Design Center – összefonódás az igényes, nívós belsőépítészetért
Ágnes mindeközben azt is elárulta nekünk, hogy bizony, a két cég szoros kapcsolatban állt egymással, hiszen mind a VA Design Kft.-nek, mind pedig a VAM Design Centernek ő maga volt személyesen is az egyik alapító tagja volt. A VA Design nagy büszkesége, hogy a cég szinte azonnal a megalakulásukat követően vezető helyet vívott ki magának a lakberendezés, az igényes belsőépítészet, valamint az ezekhez kapcsolódó szakterületek piacán.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 2
„Hisszük, hogy környezetünk életünket jelentős mértékben befolyásolja, legyen szó lakó-vagy munkahelyekről. Tapasztalatainkkal, tudásunkkal, tervezési és kivitelezési hátterünkkel készek vagyunk megvalósítani az Önök feladatait és elképzeléseit.” – vallja Ágnes és csapata.

Egyedi elképzelésekhez egyedi bútorok
A VA Design Kft szakértő csapatához tehát bátran fordulhatunk színvonalas, belsőépítészeti és lakberendezési igényeinkkel, de akár még egyedi bútorok tervezését és kivitelezését is megoldják, ahogyan különleges lámpák, világítástechnikai berendezések és beltéri kiegészítők forgalmazását, arculat-és formatervezést, dekorációs munkákat is vállalnak.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 3
A sokoldalú cég tevékenységi köre kiterjed az igényes otthonok (lakóparkok és magánvillák) kialakításán túl a stílusos irodaházak, bankok, hotelek, vendéglátó helyiségek, szórakoztató centrumok megtervezésére és belső kialakítására is. A tereket mindeközben nívós képzőművészeti alkotásokkal is gazdagítják, hiszen stúdiójukban a világ neves dizájnereinek és a magyar kortárs képzőművészet jeles alkotóinak munkái tekinthetők meg.

Európa 50 legkiválóbb lakás- és irodabútor-gyártóinak, világítástechnikai cégeinek termékei láthatóak itt, amelyek természetesen meg is rendelhetők, vásárolhatók. Ezekkel a cégekkel az elmúlt évek alatt szoros, jó kapcsolatot alakítottak ki, a sikeres együttműködésekből pedig sikeres projektek, közös munkák valósulhattak meg.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 4
„A VA Design Kft. kész és képes a kis és nagy volumenű munkák minőségi lebonyolítására. Ezekhez mind a szellemi, mind pedig az anyagi, technikai háttér rendelkezésünkre áll.” – meséli Ágnes, akinek rendkívül fontos a minőség, a színvonal mellett ügyfeleik maximális elégedettsége.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 5
A VA Design cégfilozófiája a dizájnközpontú gondolkodás
Egyedi, színvonalas ötleteikkel mindenki számára az egyéniségének megfelelő otthont, enteriőrt képesek megteremteni. Kompozícióik letisztult, kifinomult formavilága tökéletes lesz akkor is, ha történetesen elegánsan visszafogott lakókörnyezetre vágyunk. Mindehhez a tárgyak, lakberendezési termékek kínálatán túl építészeti és belsőépítészeti szaktanácsadással, valamint a tárgyak térbe illesztésével járulnak hozzá.

igenyesbelsoepiteszetegyedi 6
A játékos formavilággal rendelkező, intelligens lámpáiról híres Artemide, LucePlan, Flos, Innermost szintén utat törnek a lakáskultúrába. A VA Design csapatához tehát bátran fordulhatunk belsőépítészeti és lakberendezési elképzeléseinkkel, de egyedi bútorok tervezésével és kivitelezésével is megbízhatjuk a tehetséges, neves csapatot. Lámpák és világítástechnikai berendezések forgalmazása, arculat- és formatervezés, valamint beltéri kiegészítők és dekorációs munkák megtervezése, kivitelezése éppúgy a profiljukba tartozik, keressük hát meg őket bátran elképzeléseinkkel.

www.vadesign.hu 

 Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.