Előzzük meg a viharkárokat!

Az elmúlt napok hatalmas viharai sok családi ház tetőszerkezetét megrongálták, és még többen döbbenhettek rá arra, hogy otthonuk melege milyen könnyedén veszélybe kerülhet. A viharkárok ellen nem csak lakásbiztosítással lehet védekezni, hanem a kiöregedett tetőszerkezet cseréjével is nagy lépést tehetünk. Ennek kulcsa pedig a jól megfontolt cserépválasztásban és a gondos kivitelezésben rejlik.

elozzukmegaviharkarokat1806 720

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két kulcsszó a minőség és a hozzáértés – ezeket kell szem előtt tartanunk akkor, ha tetőcserepet vásárolunk.
A hazai piac legnagyobb részét a beton- és kerámiacserepek teszik ki, az utcán sétálva a házak túlnyomó többségén ezeket figyelhetjük meg” – mondják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy annak ellenére, hogy még mindig egyeduralkodónak számít ez a két nagy csoport, egyre többen keresik az úgynevezett palatetőket is. Ezek, bár olcsóbbak a beton- és kerámiacserepeknél, rövidebb élettartammal bírnak, és ár-érték arányuk sem mindig a legkedvezőbb.

A betoncserepek legnagyobb előnye, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, kiválóan bírják a szélsőséges időjárási körülményeket és tökéletes víz-, valamint fagyálló képességekkel rendelkeznek. „Egyetlen hátulütőjük, hogy nagyobb súllyal bírnak, ami megköveteli a masszív tetőszerkezetet” – mutatnak rá a hozzáértők. A kerámiacserepek ezzel szemben hasonlóképpen jó ellenálló képességgel rendelkeznek, ugyanakkor az előbbieknél jóval könnyebbek, ráadásul megfelelő rögzítés esetén viharállóak is, ami az egyes gyártók szerint azt jelenti, hogy erősebb szél sem képes levinni a tetőről. Egyes gyárak a tetőfedéshez kiegészítő rögzítő elemeket, viharkapcsokat is gyártanak, ezeket mindenképpen érdemes használni! A viharkapcsok kiosztása tetőcserepenként és tető hajlásszögenként változik. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két nagy csoport közül bármelyik mellett is döntsünk, rendkívül fontos, hogy kiváló minőségű építőanyagokat vásároljunk. „A tetőcsere nem az a pontja a házfelújításnak, amin érdemes spórolni, sőt, igazából akkor takarítunk meg jelentősebb összegeket, ha a legkiválóbb márkák legmegbízhatóbb termékeit választjuk. Ezek esetében sokszor garanciát is érvényesíteni tudunk, ráadásul valóban hosszú élettartamuk miatt több tíz évig nem kell ismét belevágnunk a fejszénket a munkálatokba” – teszik hozzá. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat telephelyein a hazai piac legjobb minőségű termékei közül választhatnak az érdeklődők, igény esetén pedig szakértők segítségét is kérhetik a legkörültekintőbb döntés meghozatalához. Az anyagbeszerzés után pedig már csak egyetlen kihívás maradt: a megbízható tetőfedő szakember megtalálása, aki kiváló munkavégzéssel és hozzáértéssel tud biztonságos tetőt építeni a fejünk fölé.
„Hatalmas feladat jó szakembert találni, hiszen az ácsok és a tetőfedő szakma is jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Érdemes azonban várni a mesterekre, semmiképpen se bízzuk másra a munkát” – húzzák alá a szakértők.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop