Dupláz a Cordia

A 2016 elején bejelentett 1500 okosotthon után az idén további, ám nagyobb volumenű újlakás-csomag értékesítését kezdte, illetve kezdi meg a Cordia Zrt. A vállalat egy újabb belvárosi helyszínen is építkezik, ősszel pedig a IX. kerületben indít új fejlesztést.

duplazacordia 720

A rendkívül élénk vásárlói érdeklődést jól jelzi, hogy a tavaly piacra dobott otthonok 80 százaléka már vevőre is talált úgy, hogy a vásárlók jellemzően hitel és CSOK nélkül vették meg új otthonukat. A Cordia mindemellett egy olyan megoldáson dolgozik, amellyel a vevők kivédhetik a 2020-ra várható áfa-visszarendeződés áremelő hatását.
A vállalat 2016 elején 1500 budapesti okosotthon-építés elindítását harangozta be – ez a szám időközben mintegy 10 százalékkal nőtt –, most pedig újabb, ám még nagyobb szabású beruházási tervekről számolt be. Hat helyszínen, négy kerületben összesen jóval több mint másfélezer lakásról van szó, amelyből 1100 értékesítését már megkezdték, de a fennmaradó mennyiséget is meghirdetik még az idén. A XI., XIII. és XIV. kerületi beruházásokon túl a Corvin Sétánynak is otthont adó VIII. kerületben ezúttal új helyszínen építkezik a vállalat: a Blaha Lujza tér szomszédságában felépülő Centropolitan házban közel másfélszáz otthont alakítanak ki. „Ez utóbbi fejlesztésünk is illeszkedik a Cordia stratégiájába, amelynek lényege, hogy a kiemelt lokációkra koncentrálunk és többségükben okosotthonokat építünk” – mondta Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigazgatója. A vállalat amellett, hogy a meglévő projektek újabb ütemeit indítja el, új területen is saját fejlesztéssel debütál: idén ősszel a IX. kerületben is lakóingatlan-fejlesztésbe kezd.

cordia2017
A folyamatban lévő Cordia-projektek oroszlánrésze még 2019-ben, vagyis az előtt befejeződik, hogy a lakások áfája – a most ismert tervek szerint – visszaemelkedne a kedvezményes, átmenetileg alkalmazott 5 százalékról az általános, jelenleg 27 százalékos adómértékre. A Cordia és az iparág meghatározó szereplői azt szorgalmazzák, hogy a kormány 2020 után is tartsa fenn a kedvezményes áfakulcsot, mert ezzel egyrészt elkerülhető, hogy elbizonytalanodjon a vevői oldal, másrészt az építőipart sújtó munkaerőgondokon is enyhíteni lehetne. „Amellett, hogy bízunk a kedvező kormányzati döntésben, olyan fizetési konstrukció kialakításán dolgozunk, amelynek révén a vevők akkor is a jelenlegi, 5 százalékos áfakulcssal tudnák kifizetni a lakás vételárát, ha az ingatlan átadására 2020-ban kerül sor” – mondta Földi Tibor.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop