Miért fontos az ivóvíz-higiénia?

Minden élőlénynek szüksége van vízre a létfenntartáshoz: a növényeknek, az állatoknak és természetesen az embereknek is. Egy átlagos ember naponta kb. 250 liter vizet használ naponta. Mint fő létszükségleteink egyike, a biztonságos ivóvízellátás és – továbbítás az otthonteremtés és – felújítás sarkalatos pontja. Az utóbbi években világossá vált, hogy ivóvízhálózatokban komoly mikrobiológiai probléma lappanghat a legionella baktériumok formájában.

miertfontosazivivizhigienia 720

A legújabb kutatások bizonyítják, hogy az ivóvízből származó baktériumok jóval nagyobb mértékben felelősek a különböző fertőzésekért, mint ahogyan azt eddig feltételezték.

Ezért is az ivóvízhálózatok tervezésénél és szerelésénél az alábbi szempontokra mindenképp érdemes odafigyelni:

  • Ne adjunk táptalajt a baktériumoknak – minőségi, szakszerűen tervezett csőhálózatot válasszunk.
  • Figyeljünk az üzembe helyezésre – mindig szakember végezze a munkálatokat, aki megfelelő figyelmet fordít a csövek szigetelésére.
  • Használjuk helyesen! – A mikroorganizmusok szaporodásához az ivóvíznek meghatározott hőmérsékleten kell lennie. Folyamatosan használnunk kell a vízvezetékrendszert, vagy olyan megoldást választanunk, amely megakadályozza az ún. „pangást”!

A rendszertelen, nem folyamatos vízhasználat pangást okoz az ivóvízhálózatokban, és emiatt higiéniai problémák alakulhatnak ki, beleértve az ivóvíz baktériumok által történő mikrobiológiai szennyeződését is.

miertfontosazivivizhigienia 1
A csövek igényeknek megfelelően történő méretezésével, valamint a nyomásveszteségek és a felhasználói szokások figyelembevételével elkerülhetők a pangási idők. Mint biztos piacvezető az innovatív és megbízható vízrendszerek fejlesztése terén, az Uponor több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a bekötési pontok és vízcsapok közötti komplett ivóvízszállító rendszerek biztosításában – olyan rendszerekében, amelyek biztonságosak, megbízhatóak és könnyen szerelhetőek.

A csőhálózat a csomagolás ezen az értékes árucikken – a vízen. Az Uponor felvállalta, hogy csak a legkorszerűbb anyagokat használja csővezetékeihez, legyenek azok akár műanyag, akár ötrétegű csövek. Az Uponor összes csővezetékét úgy terveztük, hogy korrózióálló legyen, megfeleljen a szabványoknak, illetve ellenálljon a vezetékes vízhálózat magas hőmérséklete és nyomása okozta hosszú távú hatásnak.

miertfontosazivivizhigienia 2
Az Uponor az innovatív technológiák elkötelezettje, több, mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik csővezetékrendszerek fejlesztése és gyártása területén. Olyan teljes megoldásokat tudunk kínálni, amelyek figyelembe veszik az egyéni igényeket, és kellemes környezetet teremtenek a lakásban, a munkához és a szórakozáshoz. Az Uponor megoldásai technológiailag fejlettek, fenntarthatóak és energiahatékonyak is.

További információ: Uponor vízellátás
uponor logo
Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop